Πολιτική Σάββατο 18/12/2021, 15:57
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Σταϊκούρας: Η αντιπολίτευση επέλεξε τον δρόμο της πόλωσης

Χρ. Σταϊκούρας: Η αντιπολίτευση επέλεξε τον δρόμο της πόλωσης

Τον δρόμο της πόλωσης έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, η αξιωματική αντιπολίτευση στη σημερινή συζήτηση ήρθε χωρίς επιχειρήματα και τεκμηριωμένων απόψεων.

Όπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων, καθώς οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται με τις επενδύσεις στη χώρα μας, υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

Κάνοντας έναν απολογισμό για τον φετινό προϋπολογισμό είπε πως ενώ σύμφωνα με την αντιπολίτευση η κυβέρνηση δεν τα κατάφερνε, τα κατάφερε και πολύ καλά όπως δείχνουν τα στοιχεία και οι οικονομικοί δείκτες.

Η ανάκαμψη της οικονομίας πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από 7% το 2021, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, υπερκαλύπτοντας μέσα στο 2022 τις απώλειες του 2020. Το 2019 ήταν 180 3,3 δισεκατομμύρια εδώ και εκτιμάται ότι το 2022 θα είναι 180 7,3 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή θα έχουμε συν τέσσερα δισεκατομμύρια εδώ παρά την αντίθεση της ανεργίας φακή Αναφερόμενος στην αγορά εργασίας σημείωσε ότι έχουν προστεθεί 123.000 εργαζόμενοι από την αρχή της οικονομικής κρίσης και πλέον ο αριθμός των ανέργων είναι ο χαμηλότερος από τον Ιούνιο του 2010 ενώ ο αριθμός των απασχολουμένων είναι ο υψηλότερος από τον Ιούνιο του 2011.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κρατήστε το αυτό η χώρα μας θα παρουσιάσει πανευρωπαϊκά τις μεγαλύτερες αυξήσεις επενδύσεων και εξαγωγών. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών τα χρήματα στο πορτοφόλι του πολίτη αυξήθηκε κατά 7,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2021», συμπλήρωσε

Ανέβηκαν οι τόνοι

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, όταν ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ώρα να πηγαίνετε κ. πρόεδρε» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, με τη φράση του κ. Γεραπετρίτη να προκαλεί αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τον λόγο και αναφέρθηκε στη σειρά των ομιλητών, λέγοντας ότι ανάμεσα στη δική του ομιλία και του πρωθυπουργού, παρεμβάλλονται όχι ένας αλλά δύο υπουργοί, ενώ τόνισε ότι ο κ. Γεραπετρίτης δεν είναι «ούτε καν εκλεγμένος». Είπε επίσης ότι ο κ. Γεραπετρίτης δεν είναι αρχηγός κόμματος για να του απαντήσει και αποχώρησε από την αίθουσα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι είναι προσβλητικό ο κ. Τσίπρας να θεωρεί αυτονόητο ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλλει να ακούει όλους τους υπουργούς και βουλευτές.

Ως προς τη μομφή του κ. Τσίπρα ότι δεν έχει εκλεγεί από το λαό, κάλεσε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να κοιτάξει στα μάτια τους δικούς του βουλευτές Επικρατείας και να τους πει ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Κάλεσμα σε Τσίπρα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Σκυλακάκης – Προϋπολογισμός: Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, αλλά θα πάμε καλά

Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό – «Δυστυχώς επτωχεύσατε» από τον Αλ. Τσίπρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News