Πολιτική Σάββατο 18/12/2021, 08:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται η συζήτηση του Προϋπολογισμού

Βουλή: Με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται η συζήτηση του Προϋπολογισμού

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών έναντι του αυξημένου ενεργειακού κόστους. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και από το μεσημέρι, και μετά, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής του δύναμης, ενώ θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες το βράδυ, είχαν τοποθετήθηκαν περί τους 200 βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και 36 υπουργοί και υφυπουργοί, με προεξάρχοντες τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο.

Διαβάστε επίσης: 

Σκυλακάκης – Προϋπολογισμός: Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, αλλά θα πάμε καλά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News