Πολιτική Πέμπτη 16/12/2021, 20:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαγραφή Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Διαγραφή Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Την οργισμένη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν οι αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή, για «χιλιάδες ανθρώπους που δολοφονήθηκαν», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρά στη διαγραφή του βουλευτή του κόμματος.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεφώνησε από τις Βρυξέλλες στη γραμματέα τις κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, θέλοντας να μεταφέρει ένα «τελεσίγραφο» στον πρώην υπουργό. «Θα ανασκευάσει, ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», φέρεται να δήλωσε. 

Υπενθυμίζεται, πως οι ακραίες αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης «δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι»,προκάλεσαν οξύτατη αντιπαράθεση στη Βουλή. 

Η αναφορά του βουλευτή, που έγινε με αφορμή τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παριστάμενων  βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι, φώναζαν «ντροπή», ζητώτας από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει, ενώ ο προεδρεύων, Απόστολος Αβδελάς, επιχειρούσε να επαναφέρει την τάξη.

Ο διάλογος που καταγράφηκε είναι ενδεικτικός της έντασης που προκλήθηκε:

Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ): Επιλεκτική επιλογή προσβλητική για τον ελληνικό λαό. Περιμένουμε λοιπόν να έρθει ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη. Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βουλευτές ΝΔ: Ντροπή! Ντροπή!

Κουρουμπλής: Αυτό είναι ντροπή σε εσάς. Έχετε θράσος να μιλάτε. Τουλάχιστον σιωπάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αβδελάς: Παρακαλώ ανακαλέστε

Κουρουμπλής: Δεν ανακαλώ τίποτα …

Μαρκόπουλος (ΝΔ): Είσαι προβοκάτορας. Είναι δυνατόν να μας λέει δολοφόνους;

Κουρουμπλής: Είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται και τουλάχιστον αναγνωρίστε το λάθος. Πέθαναν άνθρωποι το κατανοείτε αυτό το πράγμα; Πέθαναν άνθρωποι άδικα.

Παίρνοντας αμέσως μετά τον λόγο, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «αθλιότητες» και «ακραίο λαϊκισμό» και καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει τη θέση του. Αποστάσεις από τον κ. Κουρουμπλή πήρε πάντως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News