ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

ΚΙΝΑΛ: Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Σήμερα στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ υπό τη νέα ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, με τη συνεδρίαση να είναι καθοριστική για τη διαμόρφωση της νέα ηγετικής ομάδας.

Κεντρικό ζήτημα, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς ο νέος πρόεδρος δεν είναι βουλευτής και δεν θα βρίσκεται στο κοινοβούλιο μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Φαβορί για την θέση είναι ο Μιχάλης Κατρίνης που φαίνεται πως προκρίνεται έναντι του Κώστα Σκανδαλίδη με κριτήριο την αλλαγή γενιάς, που ήταν κεντρικό αίτημα των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές.  

Η ομάδα κρούσης  

Η επιλογή του νέου προέδρου για την Κ.Ο θα αποτελέσει τον πρώτο και βασικότερο κρίκο για τη διαμόρφωση των νέων ισορροπιών.

Από εκεί και πέρα γραμματέας και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι είναι τρία κομβικά πόστα που θα φανούν οι προθέσεις του νέου προέδρου. Τα ονόματα τα οποία παίζουν είναι αυτά των Ευαγγελίας Λιακούλη (στήριξε Ανδρουλάκη εξαρχής), Χαράς Κεφαλίδου, Νάντιας Γιαννακοπούλου (στήριξαν Λοβέρδο), Γ. Μουλκιώτη (από το παπανδρεϊκό μπλοκ).

Ο Ανδρουλάκης σχεδιάζει και ενίσχυση της επικοινωνίας του κόμματος, με τον Παναγιώτη Βλάχο να παραμένει πιθανότατα στο πόστο του Γραμματέα Επικοινωνίας και να προστίθεται ο Βαγγέλης Τσόγκας, εκ των στενών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Από εκεί και πέρα, κομβικό ρόλο θα έχουν οι επί σειρά ετών στενοί συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη,  οι Ανδρέας Σπυρόπουλος που μπορεί να αναλάβει και την θέση του διευθυντή του προέδρου και Στέφανος Ξεκαλάκης. Σε κάθε περίπτωση τα δύο προαναφερθέντα στελέχη και επί μακρόν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη θα έχουν ρόλους – κλειδιά στο κόμμα.

Τέλος, από το προηγούμενο καθεστώς της Φώφης Γεννηματά, βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως θα αξιοποιηθεί ο κ. Σαλαγιάννης και ο κ. Πρωτόπαππας.  

Διαβάστε επίσης: 

ΚΙΝΑΛ: Συμπεράσματα και ερωτήματα μετά τη νίκη Ανδρουλάκη

Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News