Πολιτική Παρασκευή 26/11/2021, 09:07
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η αδράνεια της κυβέρνησης φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο νέου lockdown

ΣΥΡΙΖΑ: Η αδράνεια της κυβέρνησης φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο νέου lockdown

«Η συνθηκολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πανδημία κοστίζει ανθρώπινες ζωές και φέρνει ολοένα πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει τα βολικά ψέματα ότι είμαστε στην τελική ευθεία της πανδημίας. Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε τελειώνει αυτή η μάχη», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Εγνατία Τηλεόραση».

«Αυτή η μάχη όμως απαιτεί γενναίες δημόσιες πολιτικές», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Δεν γίνεται σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία να έχουν 2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019, δεν γίνεται ο προϋπολογισμός του 2022 για την υγεία να είναι μειωμένος σε σχέση με τον φετινό». «Η αδράνεια και οι συνειδητές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι που φέρνουν μπροστά μας τον κίνδυνο ενός νέου lockdown» προειδοποίησε.

Ανέφερε ακόμη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει μία σειρά άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων, ακριβώς για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο του lockdown». Όπως είπε «χρειάζεται εδώ και τώρα να επιστρέψει η τηλεργασία όπου αυτό είναι εφικτό, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πρέπει άμεσα να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές ώστε να μπουν στη μάχη της πανδημίας, πρέπει να γίνει μαζική συνταγογράφηση των τεστ και για τους εμβολιασμένους». «Όταν έχουμε καθημερινά περίπου 8.000 κρούσματα και ένας εμβολιασμένος εργαζόμενος, που πιθανά έχει έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα, πηγαίνει κανονικά στη δουλειά του, αυτό είναι μέρος του προβλήματος», τόνισε.

«Επίσης, πρέπει εδώ και τώρα να ακυρωθούν οι συγχωνεύσεις περίπου 1.000 σχολικών τμημάτων πανελλαδικά, που προωθεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας», συμπλήρωσε.

Αναφερθείς στον προϋπολογισμό για το 2022 που φέρνει προς ψήφιση η ΝΔ, επισήμανε πως «μόνο στην υγεία η δημόσια χρηματοδότηση μειώνεται κατά 820 εκατ. ευρώ, ενώ κόβονται 1,7 δισ. από τις κοινωνικές δαπάνες, όπως δαπάνες για την ανεργία ή για τη στήριξη των ΑμεΑ».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News