ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τρεις στόχοι του Κ. Μητσοτάκη: Νεολαία, οικονομία και πράσινη ατζέντα

Οι τρεις στόχοι του Κ. Μητσοτάκη: Νεολαία, οικονομία και πράσινη ατζέντα

Παρά το γεγονός πως η πανδημία βρίσκεται ακόμα στα ύψη στην κυβέρνηση κοιτάζοντας τα ποιοτικά στοιχεία θεωρούν πως βρισκόμαστε σε μία φάση επιπεδοποίησης, ακόμα και αν αυτή είναι σε υψηλά επίπεδα και από τα μέσα Δεκεμβρίου θα περάσουμε σε φάση ύφεσης. Οι εμβολιασμοί άλλωστε εξακολουθούν να πηγαίνουν ικανοποιητικά και αυτό σε συνδυασμό με τις πολλές μολύνσεις οδηγεί στο λεγόμενο τείχος ανοσίας.  

Με αυτή την κατάσταση να επικρατεί στην πανδημία η κυβέρνηση έχει το βλέμμα της και στα υπόλοιπα θέματα:

  • Πρώτον τη νεολαία: το Σάββατο γίνεται το πρώτο προσυνέδριο που θα συζητηθεί το Εθνικό Σχέδιο για την νέα γενιά που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Η νέα γενιά αποτελεί σημαντικό στόχο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς αποτελεί έναν ηλικιακό groupτο οποίο έχασε στις τελευταίες εκλογές.  
  • Δεύτερον την οικονομία. Στο Μαξίμου είναι παγιωμένη η άποψη πως οι εκλογές χάνονται και κερδίζονται από την οικονομία. Εξου και οι τελευταίες παροχές της κυβέρνησης. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν εστιάζει στις παροχές αλλά στο πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η κεντρική πεποίθηση είναι πως το 2022 θα είναι ένα έτος που η οικονομία θα ακολουθήσει πορεία V, δηλαδή μετά την πτώση θα έρθει η μεγάλη άνοδος.  
  • Τρίτο θέμα στο οποίο ποντάρει πολύ η κυβέρνηση είναι η πράσινη ατζέντα. Στο Μαξίμου θέλουν σε κάθε περίπτωση να κατοχυρώσουν την ατζέντα αυτή, όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, που σε μεγάλο βαθμό το έχουν ήδη πετύχει, αλλά και απέναντι στον επόμενο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ που είναι βέβαιο πως θα επιχειρήσει να κινηθεί στον «πράσινο» χώρο και να μιλήσει σε αυτό τα κοινό που αυξάνεται γεωμετρικά σε όλη την γηραιά Ηπειρο.  
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News