Πολιτική Τρίτη 23/11/2021, 10:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Δεν εξετάζουμε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Βασική στρατηγική να μείνει η χώρα ανοιχτή

Γ. Οικονόμου: Δεν εξετάζουμε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Βασική στρατηγική να μείνει η χώρα ανοιχτή

Δεν εξετάζουμε υποχρεωτικούς εμβολιασμού, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει. Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown, σημείωσε ότι «η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε είναι η χώρα να μην ξανακλείσει». 

«Δε φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα αναγκαστούμε να παραμερίσουμε από αυτή τη στρατηγική, και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε με τα μέτρα και σημειακές βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται» διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως τόνισε, το σύστημα υγείας είναι στα όρια του, πιέζεται πάρα πολύ, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τα όρια του. «Συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια και την έκκληση για μαζικό εμβολιασμό. Βασική μας στρατηγική είναι η χώρα να μείνει ανοιχτή…. Ό,τι γίνεται σημειακά θα αφορά τους ανεμβολίαστους, με περισσότερους περιορισμούς για τη δίκη τους προστασία και την έμμεση πίεση (για εμβολιασμούς)» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή είπε ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών) η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει, και η Εκκλησία πρέπει να συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις. «Οπουδήποτε έχουν ληφθεί δειγματοληπτικά μέτρα, τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους… Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει rapid test μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων» διευκρίνισε. 

Επισήμανε παράλληλα ότι «έχουμε πάρα πολύ έντονη πίεση στο ΕΣΥ που συμπίπτει με την αναζωπύρωση της πανδημίας παντού στην Ευρώπη, βλέπετε τι γίνεται στην Αυστρία, στην Ολλανδία στο Βέλγιο, στη Γερμανία… και είμαστε προσηλωμένοι στο να εφαρμόσουμε την εξαγγελθείσα στρατηγική». «Η μεγάλη μάχη δίνεται στο να αντέξει το ΕΣΥ κάνουμε ό,τι μπορούμε για την στήριξή του με κλίνες από ιδιωτικό τομέα, εντατικές από ιδιωτικό τομέα, με ιδιώτες γιατρούς κλπ». Λειτούργει το ΕΣΥ ως ενιαίο και δεν έχουμε συναντήσει άρνηση για διάθεση κλινών από ιδιωτικό τομέα, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News