ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στο επίκεντρο οι ασθενέστεροι: Η στόχευση των εξαγγελιών Μητσοτάκη

Στο επίκεντρο οι ασθενέστεροι: Η στόχευση των εξαγγελιών Μητσοτάκη

Οι χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής με αιφνιδιαστικό τρόπο, είχαν αναμφίβολα κοινή στόχευση με παλαιότερες εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να εμφανίζεται αφενός πως δίνει λύσεις στα προβλήματα τα οποία προκύπτουν, αφετέρου πως στηρίζει τους πιο αδύνατους. Οι χθεσινές εξαγγελίες είχαν ακριβώς αυτή την στόχευση. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι υγειονομικοί που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο ΕΣΥ τα τελευταία 2 χρόνια της πανδημίας, ενώ στην λίστα προστέθηκαν συνταξιούχοι και τα άτομα με αναπηρία.

«Συμπληρώνουμε με αυτόν τον τρόπο μια ολοκληρωμένη οικονομική και κοινωνική πολιτική απέναντι στη συγκυρία» και «απαντάμε στην βραχυπρόθεσμη αύξηση των τιμών χωρίς σε καμία περίπτωση να βγαίνουμε από την λεωφόρο των μεταρρυθμίσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για μία «λελογισμένη ενίσχυση» χωρίς «να βάζουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική ισορροπία». Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψε η κριτική στον αρχηγό της αξ. αντιπολίτευσης.

«Θα ζητούσα λοιπόν, ιδίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, να μην αρνηθεί και αυτές τις πρωτοβουλίες» σημειώνοντας πως «η πατρίδα θέλει συναίνεση, αν όχι συμπαράταξη. Θέλει, αν μη τι άλλο, διάλογο που θα στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα, αν όχι συμφωνία».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην συμφωνία Σάντσεθ – Ερντογάν καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να αποκηρύξει τις τοποθετήσεις του Ισπανού πρωθυπουργού.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News