Πολιτική Δευτέρα 22/11/2021, 14:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Ανίκανη η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών – «Φιλοδώρημα» το έκτακτο βοήθημα

Αλ. Τσίπρας: Ανίκανη η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών – «Φιλοδώρημα» το έκτακτο βοήθημα

Έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης των ανατιμήσεων, αλλά και ανικανότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες των νοικοκυριών καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε «φιλοδώρημα» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για έκτακτο βοήθημα σε χαμηλοσυνταξιούχους και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «κοροϊδία». «Μας ρωτάτε αν κάποια μέτρα που έρχονται αργά και είναι κατώτερα των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας θα τα ψηφίσουμε. Οτιδήποτε φιλολαϊκό θα το υποστηρίξουμε. Αυτό όμως που δεν θα υποστηρίξουμε είναι η κοροϊδία σας. Γιατί ούτε θέλετε, ούτε μπορείτε να βάλετε πλάτη για να ικανοποιηθούν οι κοινωνικές ανάγκες σε μία περίοδο κρίσης» ανέφερε συγκεκριμένα και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Έρχεστε να δώσετε δήθεν μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους που εξαπατήσατε τρεις φορές. Θα τους δώσετε 250 ευρώ φιλοδώρημα. Καλώς το κάνετε, θα το ψηφίσαμε, αλλά εμείς είχαμε δώσει τη 13η σύνταξη. Φέρτε τη πίσω» είπε.

Σχολιάζοντας όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του σημείωσε πως «όσοι παρακολούθησαν την ομιλία του πρωθυπουργού πρέπει μάλλον να αισθάνονται ότι απευθύνεται σε μία άλλη χώρα, σε έναν άλλο λαό, σε μια άλλη κοινωνία».

«Δεν έχει κατανοήσει τι είναι αυτο που βιώνει το μέσο ελληνικό νοικοκυριό. Αυτό που παρουσίασε με τη σημερινή του τοποθέτηση εν μέσω ενός σαρωτικού κύματος ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική οικονομία και την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών καταδεικνύει την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις πραγματικές αναάγκες των συμπολιτών μας και δείχνει έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης, προχειρότητα, εμμονή σε αποτυχημένες οικονομικές συνταγές και έναν εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων. Αυτό είναι το τετράπτυχο που σκιαγραφεί την σταση της κυβέρνησης δύο χρόνια τώρα» πρόσθεσε.

«Μας παρουσίασε μία εικόνα σχεδόν παραδεισένια, ότι όλα είναι καλά, δεν λαμβάνει υπόψιν τους κοινωνικούς δείκτες τον κατώτατο μισθό… Μιλάει ξανά για μία πρόσκαιρη κρίση ενώ είναι μία δομική κρίση» συνέχισε για να προσθέσει πως η κυβέρνηση έχει «αμέριστες ευθύνες» για το γεγονός ότι «και αυτή την κρίση η ελληνική κοινωνία την πληρώνει υπέρμετρα».

Κατηγόρησε επίσης ότι ενώ τον Σεπτέμβριο ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρα με πανηγυρισμούς, μετά από τρεις μέρες που αποδεικνύονταν «ανεπαρκή» εξήγγειλε νέα μέτρα, «πρώτα 9 ευρώ, μετά 18 και μετά 39 ευρώ επιδότηση σε λογαριασμούς που αυξάνονται όμως από 80% ως 150%». Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πολίτης παρακολουθεί την «κατασκευασμένη προπαγάνδα» περί «δήθεν γενναίων μέτρων» «και νομίζει ότι βρίσκεται αλλού, ιδίως όταν έρχεται ο λογαριασμός στο ρεύμα, όταν πάει στο σούπερ μάρκετ, όταν έρχεται η τρίτη εβδομάδα του μήνα και το εισόδημα στερεύει».

Κάλεσε τέλος τον πρωθυπουργό να αναλάβει τη θεσμική και πολιτική του ευθύνη και «να άρει το αδιέξοδο που έχετε δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία». «Οδηγήσατε τη χώρα σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο. Η πάλη του ελληνικού λαού μπορεί να άρει αυτό το αδιέξοδο. Στον επόμενο τόνο η ώρα δεν θα είναι η ώρα του κ. Μητσοτάκη, αλλά η ώρα του ελληνικού λαού. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείτε τόσο καλύτερα θα είναι για την κοινωνική πλειοψηφία» κατέληξε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News