Πολιτική Δευτέρα 22/11/2021, 13:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Marc για ΚΙΝΑΛ: Βασικό σενάριο Λοβέρδος – Ανδρουλάκης στον β’ γύρο

Marc για ΚΙΝΑΛ: Βασικό σενάριο Λοβέρδος – Ανδρουλάκης στον β’ γύρο

Προβάδισμα στον Ανδρέα Λοβέρδο και στον Νίκο Ανδρουλάκη δίνει δημοσκόπηση της Marc, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» εν όψει του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής. 

Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο όσων ψηφοφόρων «ψηφίσουν ή μάλλον ψηφίσουν», ο κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει 37,9%, με τον κ. Ανδρουλάκη να ακολουθεί στο 26,8% και τον Γιώργο Παπανδρέου στο 19,1%. 

Σε μονοψήφια επίπεδα περιορίζονται, την ίδια στιγμή, τα ποσοστά των υπόλοιπων υποψηφίων: 

  • Παύλος Χρηστίδης 4,8% 
  • Παύλος Γερουλάνος 3,1% 
  • Χάρης Καστανίδης 2,9% 

Όσον αφορά το σύνολο των ψηφοφόρων που «θα ψηφίσουν σίγουρα», ο κ. Λοβέρδος έχει και πάλι προβάδισμα με 33,6% έναντι 27,8% του κ. Ανδρουλάκη και 25,7% του κ. Παπανδρέου. 

Ανάμεσα σε όσους ψήφισαν ή θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ και θα προσέλθουν σίγουρα στις εσωκομματικές κάλπες, καταγράφεται μια οριακή αλλαγή δεδομένων, με τον κ. Ανδρουλάκη να έχει οριακό προβάδισμα με 31,7% έναντι 31,1% του κ. Λοβέρδου. Ο πρώην πρωθυπουργός έπεται στο 25,2%. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι προγραμματισμένος για τις 5 Δεκεμβρίου. Εφόσον κάποιος υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50,01%, τότε θα υπάρξουν και επαναληπτικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τα δύο υψηλότερα ποσοστά.  

Στο ερώτημα, αν είχατε να επιλέξετε τον κ. Ανδρουλάκη ή τον κ. Λοβέρδο, ποιον θα προτιμούσατε για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, το σύνολο των ψηφοφόρων που «ναι και μάλλον θα ψηφίσουν» τάσσεται υπέρ του κ. Λοβέρδου με ποσοστό 49,3% έναντι 43,5% του κ. Ανδρουλάκη. 

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους που σίγουρα θα ψηφίσουν, επικρατεί σχεδόν ισοψηφία, με τον κ. Ανδρουλάκη να αποσπά 45,6% και τον κ. Λοβέρδο 45,5%. Τέλος, αποκλειστικά ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 47,4% και ο κ. Λοβέρδος 42,5%. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ορκίστηκε βουλευτής η Τόνια Αντωνίου στη θέση της Φώφης Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ: Μάχη για τρεις οι εκλογές – Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News