Πολιτική Παρασκευή 19/11/2021, 22:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις κλήθηκε ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα

Στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις κλήθηκε ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα

Στο Υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη εκτάκτως για να δώσει εξηγήσεις ο Ισπανός Πρέσβης, στο περιθώριο της στρατιωτικής συμφωνίας και της πώλησης όπλων της Ισπανίας στην Τουρκία. Το αίτημα έγινε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δεμίρη.

Έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις προς την ισπανική πλευρά ενώ πριν από λίγο συνομιλίες είχαν και ο Έλληνας Yπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ισπανό ομόλογο του.

Συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο εντούτοις σήμερα ο κ. Δένδιας επεσήμανε στον Ισπανό ΥΠΕΞ ότι την χώρα μας επισκέφτηκε ο Γάλλος ΥΠΕΞ με τον οποίον έγιναν συζητήσεις για την στρατιωτική αυτονομία της Ευρώπης καθώς και πολλά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της, την ώρα που η Ισπανία μεταβαίνει στην Τουρκία για να ενισχύσει την αμυντική συνεργασία μαζί της.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών μέσω Twitter: «Σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού ΠΘ στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares. Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή».

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News