Πολιτική Πέμπτη 18/11/2021, 22:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ζήτησε αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας

Τσίπρας: Ζήτησε αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας

Αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο δικό του τηλεοπτικό μήνυμα «απαντώντας» στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, τον οποίο για μια ακόμη φορά χαρακτήρισε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για την εκτράχυνση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας και να τεθεί επικεφαλής ένας άνθρωπος  με «κύρος» και «αποδοχής», όπως χαρακτηριστικά είπε. Συναίνεσε ως προς την ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά την παρέλευση του επταμήνου από τη β΄ δοση, ενώ έψεξε τον κ. Μητσοτάκη για παλινωδίες και «μπρος πίσω», επικαλούμενος και τα μέτρα για την εκκλησία. «Χρειάστηκαν 1.137 νεκροί για να υιοθετήσει την πρότασή μας για τις εκκλησίες» δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Είπε δε, ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε lockdown τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους.

Ο ίδιος πρότεινε δέσμη μέτρων τα οποία εδώ και τώρα πρέπει να ληφθούν:

– Χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.

Πρέπει να οργανώσουμε άμεσα κινητές μονάδες με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για μια εκστρατεία ενημέρωσης και εμβολιασμού πόρτα πόρτα σε πόλεις, στη περιφέρεια και στα σπίτια ατόμων με κινητικά προβλήματα.

– Είναι ορθό να θεσμοθετηθεί η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Πρέπει όμως να σταματήσει άμεσα η ρητορική περί δήθεν πανδημίας ανεμβολίαστων, γιατί αυτό είναι επικίνδυνο καθώς δημιουργεί κλίμα εφησυχασμού.

– Τον καλώ να θεσμοθετήσει μαζικά δωρεάν τεστ τόσο για ανεμβολίαστους όσο όμως και για τους εμβολιασμένους.

Οι εμβολιασμένοι νοσούμε, ευτυχώς ως επι των πλείστων ελαφρύτερα. Αλλά πολλοί μπορεί και να καταλήξουν σε ΜΕΘ όπως υπάρχουν και σήμερα, ιδίως μετά την πάροδο του εξαμήνου.

– Τον καλώ όμως ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα και με αυστηρότερα μέτρα για τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και το Στρατό. 

– Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών Υγείας για το 2022, ενώ το ΕΣΥ καταρρέει και να προχωρήσει άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

– Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και να γίνουν άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για να αραιώσουν οι μαθητές ανά τάξη.

– Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς και να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα ΜΜΜ, ακόμη και με επιτάξεις οχημάτων αν χρειαστεί, ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια.

Και να εγκατασταθούν ειδικά συστήματα εξαερισμού σε κλειστούς χώρους συγχρωτισμού όπως στο Μετρό.  

– Πέρα από το κυλιόμενο ωράριο, πρέπει να επανέλθει η τηλεργασία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα για όσο χρειαστεί και όπου αυτό είναι εφικτό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News