Πολιτική Τρίτη 16/11/2021, 20:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ώρα της δικαίωσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Τη συζήτηση των δύο ανδρών απασχόλησε επίσης το Κυπριακό καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ώρα της δικαίωσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Tο πάγιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, στον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον σημειώνοντας ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ικανοποίηση του δίκαιου ελληνικού αιτήματος.

«Το αίτημά μας δεν είναι φωτοβολίδα. Θα επιμείνουμε με μεθοδικότητα για να χτίσουμε τα απαραίτητα ερείσματα και στη βρετανική κοινή γνώμη για την ανάγκη επανένωσης με τα Γλυπτά του Μουσείου Ακροπόλεως. Είναι σημαντικό ζήτημα που αφορά τις διμερείς μας σχέσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με τους Έλληνες δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με το αίτημα για επανένωση των Γλυπτών.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως «δεν είναι κατά βάση ζήτημα μόνο νομικό, αλλά πρωτίστως ζήτημα αξιακό και πολιτικό», ενώ διαβεβαίωσε πως «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να πετύχουμε το σκοπό μας».

«Δίκαιο αίτημα, έχει έρθει η ώρα»

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στον κ. Tζόνσον το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σημειώνοντας ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ικανοποίηση του δίκαιου ελληνικού αιτήματος και την αποκατάσταση του μνημείου στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο κ. Τζόνσον, όπως ανεμένετο από την ελληνική πλευρά, κατά πληροφορίες επανέλαβε την πάγια θέση της Βρετανίας ότι το ζήτημα των Γλυπτών αφορά τους επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου και όχι την κυβέρνησής του.

Τη συζήτηση των δύο ανδρών απασχόλησε επίσης το Κυπριακό καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News