Πολιτική Δευτέρα 15/11/2021, 14:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Επικοινωνία με Μισέλ και Μάρτιν εν όψει του «ραντεβού» με Τζόνσον

Κ. Μητσοτάκης: Επικοινωνία με Μισέλ και Μάρτιν εν όψει του «ραντεβού» με Τζόνσον

Επικοινωνίες με τον Ιρλανδό ομόλογό του Μάικλ Μάρτιν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον συντονισμό εν όψει της μετάβασης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο και της συνάντησής του με τον Μπόρις Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ταυτίζεται πλήρως με την γραμμή της Ε.Ε. στο θέμα των εν λόγω συζητήσεων και είναι πλήρως αλληλέγγυα με την Ιρλανδία και τους εταίρους της.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, το μήνυμα αυτό θα μεταφέρει και στον Μπόρις Τζόνσον ως ο πρώτος ηγέτης της Ε.Ε. που επισκέπτεται το Λονδίνο «σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις ευρωβρετανικές σχέσεις, που πρέπει να διασφαλιστούν βάσει των σχετικών συμφωνιών, τονίζοντας ότι η ενότητα της Ε.Ε. δεν αμφισβητείται και υπογραμμίζοντας την ανάγκη υπέρβασης των δυσκολιών και την εξεύρεση συναινετικής λύσης».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News