Πολιτική Δευτέρα 15/11/2021, 13:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου για νέα μέτρα: Συζητάμε μόνο σημειακές αλλαγές

Ξεκινά από αύριο η διαδικασία επίταξης υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών αν δεν καλυφθούν τα κενά

Γ. Οικονόμου για νέα μέτρα: Συζητάμε μόνο σημειακές αλλαγές

«Σημειακές αλλαγές» στο πλέγμα των μέτρων που εφαρμόζονται για την ενθάρρυνση της εμβολιαστικής κάλυψης και για την ασφάλεια των πολιτών απέναντι στην πανδημία εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Έχουμε μία βασική φιλοσοφία υγειονoμικών μέτρων από την οποία δεν πρέπει να γίνουν βασικές παρεκκλίσεις» ανέφερε, σημειώνοντας πως η φιλοσοφία αυτή έγκειται στα εξής: εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, προσπάθεια να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη και συνεχής προσπάθεια για ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει την υιοθέτηση του «γαλλικού μοντέλου», τον αποκλεισμό δηλαδή των ατόμων άνω των 65 ετών από κλειστούς χώρους αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «η τρίτη δόση ειναι εξαιρετικά σημαντική» και πως «ό,τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να έχουν προστασία και με την τρίτη δόση θα το κάνει».

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση «αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στην εμβoλιαστική κάλυψη και και της πρώτης και της τρίτης δόσης» και επανέλαβε πως σε καμία περίπτωση δεν συζητά περιορισμό ελευθεριών για τους εμβολιασμένους πολίτες ή lockdown.

Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες γιατρούς ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως απόψε το βράδυ αναμένονται τα αποτελέσματα μετά τα κίνητρα που δόθηκαν για την ενίσχυση του ΕΣΥ και από αύριο αν δεν καλυφθούν τα κενά θα ξεκινήσει η επίταξη υπηρεσιών τους. «Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να ενισχύσουν προσωρινά το Σύστημα Υγείας. Σήμερα το βράδυ αναμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα της κίνησης αυτής, τις απαντήσεις από τους Ιατρικούς συλλόγους στην κατεύθυνση αυτή. Ανάλογα με τα κενά που υπάρχουν το υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο και από αύριο ξεκινά σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις η διαδικασία της επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ» είπε.

moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη: Πιστοποιητικό μόνο με τρίτη δόση;
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News