Πολιτική Τετάρτη 10/11/2021, 10:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός εαυτού ο Κ. Μητσοτάκης στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός εαυτού ο Κ. Μητσοτάκης στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου

Βολές κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό πρωθυπουργό.

«Είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει συνηθίσει σε δύσκολες ερωτήσεις στις συνεντεύξεις του στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχασε εύκολα την ψυχραιμία του και βγήκε εκτός εαυτού σε μια δύσκολη ερώτηση που έθεσε Ολλανδή δημοσιογράφος κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό» σημείωσε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί όμως να εγκαλεί πειστικά έναν ξένο δημοσιογράφο ότι δημιουργεί ψευδή εικόνα για την Κυβέρνησή του, όταν ο ίδιος παραδέχεται ευθαρσώς ότι η Ελλάδα αναχαιτίζει βάρκες προσφύγων και μεταναστών διενεργώντας pushbacks στο Αιγαίο. Όταν αντί να πιέζει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, για μετεγκαταστάσεις προσφύγων αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη, για την εργαλειοποίηση από την Τουρκία και για την καταπολέμηση των αιτιών της μετανάστευσης, την καθησυχάζει ότι η Ελλάδα αποτελεί “ευρωπαϊκή ασπίδα”. Επικαλείται μάλιστα τη νέα κλειστή δομή χιλιάδων ανθρώπων στη Σάμο και στη συνέχεια και τα άλλα νησιά, που καθιστούν τη χώρα de facto αποθήκη ψυχών και δεσμοφύλακα της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον κ. Ψυχογιό «η παραδοχή του φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και εκθέτει τόσο τον ίδιο όσο και τη χώρα, καθώς τα pushbacks είναι παράνομα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και θέτουν σε συνεχή κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News