Πολιτική Τρίτη 9/11/2021, 20:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δυνατότητα βαθύτερων επιχειρηματικών συνεργασιών με τα ΗΑΕ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δυνατότητα βαθύτερων επιχειρηματικών συνεργασιών με τα ΗΑΕ

Συνάντηση με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber, είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας των διμερών σχέσεων, συζητήθηκαν επενδυτικές προοπτικές και η δυνατότητα βαθύτερων επιχειρηματικών συνεργασιών. Σημειώθηκε επίσης η προσήλωση στη διατήρηση συνθηκών σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Υπουργό Βιομηχανίας για τη βοήθεια που προσέφεραν τα ΗΑΕ για την κατάσβεση των πυρκαγιών το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανανέωσε την πρόσκληση προς τον Διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohamed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Συνεργασία και στον τουρισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλοδοξία για εμβάδυνση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ είχε διαφανεί και από τη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, με τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sulaiman Hamed Salem Almazroui, στα τέλη Οκτωβρίου.

Στη συνάντηση αυτή, ο πρέσβης των ΗΑΕ εξήρε τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τη διαχείριση της πανδημίας από την Ελλάδα, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον της χώρας του για επενδύσεις και στον τουρισμό.

Ο Β. Κικίλιας είχε επισημάνει και την επιτυχία της αεροπορικής σύνδεσης Ντουμπάι-Αθήνα-Νέα Υόρκη της Emirates, η οποία λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο, ενώ στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, είχει συζητηθεί και η πιθανότητα της αεροπορικής σύνδεσης του Ντουμπάι με τη Θεσσαλονίκη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News