Πολιτική Τετάρτη 3/11/2021, 16:08
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντονισμός για αυστηρή τήρηση των μέτρων – Σύσκεψη στο Μαξίμου

Συντονισμός για αυστηρή τήρηση των μέτρων – Σύσκεψη στο Μαξίμου

Σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της εφαρμογής του νέου πλαισίου από το προσεχές Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Κ. Μητσοτάκης για ανεμβολίαστους: Όσοι δεν θωρακίζονται θα ελέγχονται περισσότερο

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως «από τη στιγμή που έχουμε στη διάθεσή μας το εμβόλιο, η οικονομία και κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν» ενώ αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους με φόντο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες τόνισε πως «όσοι δεν θωρακίζονται από το εμβόλιο θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο, με περισσότερα τεστ ώστε να προστατεύονται και οι ίδιοι και οι γύρω τους».

«Θα ζητήσω και πάλι απ’ όσους ακόμη το σκέφτονται να σπεύσουν να εμβολιαστούν, για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες, τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε προλάβει εάν είχαμε ακόμη υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού για να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία και να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτήν την περιπέτεια» είπε και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση συνέχισε λέγοντας: «Κάνω μια έκκληση σε όλα τα κόμματα να μπορέσουμε να ακούσουμε με προσοχή τις συμβουλές της επιστήμης, να μην κομματικοποιούμε άσκοπα μια μεγάλη εθνική μάχη, η οποία πρέπει να κερδηθεί. Να μην δίνουμε την δυνατότητα να διαρραγεί το εθνικό μέτωπο της κοινής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας. Έχει μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News