Πολιτική Τετάρτη 3/11/2021, 12:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για ανεμβολίαστους: Όσοι δεν θωρακίζονται θα ελέγχονται περισσότερο

Κ. Μητσοτάκης για ανεμβολίαστους: Όσοι δεν θωρακίζονται θα ελέγχονται περισσότερο

«Από τη στιγμή που έχουμε στη διάθεση μας το εμβόλιο, η οικονομία και κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν» επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στα κόμματα «να μην κομματικοποιούν άσκοπα μια μεγάλη εθνική μάχη».

Κατά τον χαιρετισμό του στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», την οποία διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν θα χάσουν τα δικαιώματα τα οποία απέκτησαν ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων». Αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους και με φόντο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Υγείας τόνισε πως «όσοι δεν θωρακίζονται από το εμβόλιο θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο, με περισσότερα τεστ ώστε να προστατεύονται και οι ίδιοι και οι γύρω τους».

«Θα ζητήσω και πάλι απ’ όσους ακόμη το σκέφτονται να σπεύσουν να εμβολιαστούν, για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες, τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε προλάβει εάν είχαμε ακόμη υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού για να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία και να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτήν την περιπέτεια» είπε και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση συνέχισε λέγοντας: «Κάνω μια έκκληση σε όλα τα κόμματα να μπορέσουμε να ακούσουμε με προσοχή τις συμβουλές της επιστήμης, να μην κομματικοποιούμε άσκοπα μια μεγάλη εθνική μάχη, η οποία πρέπει να κερδηθεί. Να μην δίνουμε την δυνατότητα να διαρραγεί το εθνικό μέτωπο της κοινής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας. Έχει μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος». 

Απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί να κάνουν την τρίτη δόση εν όψει και του ανοίγματος της πλατφόρμας για όλο τον πληθυσμό από την προσεχή Παρασκευή. «Το τείχος ανοσίας αρχίζει μετά το εξάμηνο ειδικά στις μεγάλες ηλικίες να παρουσιάζει ρωγμές και ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί είναι η τρίτη ενισχυτική δόση» επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός παρατήρησε ακόμη πως «η σημερινή εκδήλωση γίνεται δυστυχώς στη σκιά της μεγάλης απώλειας της Φώφης Γεννηματά», σημειώνοντας πως «έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού το οποίο πήρε το όνομά της». Όπως είπε, το πρόγραμμα θα αφορά σε πρώτη φάση γυναίκες ηλικίας από 50-69 ετών που θα ειδοποιούνται ηλεκτρονικά για το ραντεβού τους σε διάφορες δομές υγείας κι εκεί θα λειτουργούν παράλληλα και σταθμοί παροχής εξειδικευμένων συμβουλών και υποστήριξης». Πρόσθεσε ότι από τις αρχές του 2022 αυξάνονται σημαντικά και οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις τόσο για ογκολογικές όσο και για καρδιολογικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη και της χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News