Πολιτική Τρίτη 2/11/2021, 15:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Εκστρατεία πλάνης από τον κ. Μητσοτάκη σε βάρος των συνταξιούχων

«Τετραπλασίασαν τις εκκεμείς συντάξεις σε δύο χρόνια»

Αλ. Τσίπρας: Εκστρατεία πλάνης από τον κ. Μητσοτάκη σε βάρος των συνταξιούχων

Για «συνειδητή εκστρατεία πλάνης από τον κ. Μητσοτάκη» σε βάρος των συνταξιούχων που «υπέφεραν από τα μνημόνια και προσδοκούσαν ότι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ καλύτερη» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν αυτή που είχε μειώσει αρκετές φορές τις συντάξεις», υπενθυμίζοντας ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012». «Εντούτοις», τόνισε, «είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονταν για αυτές», παρά το γεγονός ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που συγκράτησε τις περικοπές στις συντάξεις και έδωσε τη 13η σύνταξη, που τότε έλεγαν ότι είναι ψίχουλα».

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «τετραπλασιασμό των εκκρεμών συντάξεων σε δύο χρόνια», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αν και παρέλαβε 360.000 παρέδωσε στη Ν.Δ. 120.000 εκκρεμείς συντάξεις».

Χαρακτήρισε στη συνέχεια «μεγάλο φιάσκο» το θέμα των αναδρομικών «που έχουν πάρει μόλις το 8% των παλαιών συνταξιούχων», στηλιτεύοντας το γεγονός ότι «η κυβέρνηση άφησε τελείως εκτός τους χαμηλοσυνταξιούχους», διότι όπως είπε, «παρά την απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση προχώρησε σε μία ιδιότυπη εφαρμογή της απόφασης, εξαναγκάζοντας τους δικαιούχους να δηλώσουν ότι δεν θα διεκδικήσουν αυτά που αφορούν στα δώρα και στην επικουρική σύνταξη».

«Δυστυχώς, η επόμενη μέρα για τους συνταξιούχους είναι ίδια και χειρότερη» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «οι απόμαχοι της δουλειάς που δικαιούνται να έχουν μία αξιοπρεπή σύνταξη, σήμερα, ιδίως την περίοδο της ακρίβειας που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, βρίσκονται σε πολύ μεγάλη δυσκολία».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News