Πολιτική Δευτέρα 1/11/2021, 13:05
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Προσαρμογές στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι εξετάζεται

Στο τραπέζι ο αυξημένος διαγνωστικός έλεγχος για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Προσαρμογές στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι εξετάζεται

Για προσαρμογές στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, οι οποίεςθα αφορούν κατά βάση τους ανεμβολίαστους προϊδέασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Συνεχώς εξετάζουμε μέτρα. Βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή του πλαισίου που ήδη υπάρχει. Εξετάζουμε τις αναγκαίες προσαρμογές στο πλαίσιο αυτό» ανέφερε συγκεκριμένα, διευκρινίζοντας πως οι προσαρμογές αυτές αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους 

Απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα. «Βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις του υπουργείου Υγείας με τους επιστήμονες. Αν κάτι πρόκειται να αλλάξει ή να προσαρμοστεί – το οποίο θα αφορά βασικά τους ανεμβολίαστους – ενδεχομένως αυξημένο διαγνωστικό έλεγχο ή την προσβασιμότητάς τους σε μεικτούς χώρους, όταν αποφασιστεί, θα ανακοινωθεί έγκαιρα το επόμενο διάστημα» είπε.

Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι ηκυβέρνηση θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι της για να αντιμετωπίσει τη αυξανόμενη πίεση της πανδημίας».
«Παρακολουθούμε το φαινόμενο, θα κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές. Υπάρχουν όμως βασικές αρχές από τις οποίες δεν μπορούμε να αποκλίνουμε, υπάρχουν πάνω από 6,5 εκατ. συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί και οικονομικές δραστηριότητες που έχουν επιστρέψει σε πλήρη πληρότητα» είπε, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων όπως το lockdown.

Διαβάστε ακόμη: Τo τέταρτο κύμα της πανδημίας πιέζει: Ποια μέτρα εξετάζονται για εστίαση – μεικτούς χώρους

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News