Πολιτική Τετάρτη 27/10/2021, 15:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερολίνο για ελληνοτουρκικά: Λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο με διάλογο

Βερολίνο για ελληνοτουρκικά: Λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο με διάλογο

Στις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προσβλέπει η Γερμανίδα καγκελάριος, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε πως πεποίθηση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών και όλης της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ: «Αποχαιρετιστήριο» με πολλή ανησυχία για το μέλλον της Ε.Ε.

«Για αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν επανεκκινήσει τις συνομιλίες, ότι διεξάγουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες, προκειμένου να βρουν λύσεις στα δύσκολα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ τους. Διότι είναι σαφές ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού» σημείωσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως είπε, η Γερμανίδα καγκελάριος το κατέστησε αυτό σαφές και κατά τις συνομιλίες της πρόσφατα στην Τουρκία.

Η κ. Μέρκελ θα βρίσκεται στην Αθήνα αύριο και μεθαύριο (28 και 29 Οκτωβρίου). Το βράδυ της Πέμπτης η καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν κοινό δείπνο. Την Παρασκευή το πρωί η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με νέους, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου. Στις συνομιλίες αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την οικονομική συνεργασία, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα όπως και το προσφυγικό. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News