Πολιτική Τρίτη 26/10/2021, 13:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαουδική Αραβία: Επαφές Κ. Μητσοτάκη με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις

Σαουδική Αραβία: Επαφές Κ. Μητσοτάκη με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις

Συναντήσεις με επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας που δραστηριοποιούνται ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν επενδυτικά στην Ελλάδα θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στο Ριάντ, μία επίσκεψη που – όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου – επιβεβαιώνει και εδραιώνει την στρατηγικού χαρακτήρα σχέση της Ελλάδας με την Σαουδική Αραβία. 

Διαβάστε ακόμη: Κ. Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Λονδίνο εντός του Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας και θα συμμετάσχει στο Φόρουμ Future Investment Initiative, το οποίο συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επενδυτές του Κόλπου.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας Middle East Green Initiative, όπου τόνισε τη δυνατότητα της Ελλάδας να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς καθαρής ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά. Αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Αίγυπτο που αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η χώρα μπορεί να αποτελέσει το φυσικό σημείο εισόδου για το υγροποιημένο φυσικό αέριο και το υδρογόνο.

Διαβάστε ακόμη: Κ. Μητσοτάκης στο Ριάντ: «Πράσινες» επενδύσεις 25 δισ.ευρώ στην Ελλάδα έως το 2030

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δεσμευτεί στο στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050, ενώ επιδίωξη είναι να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την αύξηση του μεριδίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το σχέδιο για την κινητοποίηση πάνω από 25 δισ. ευρώ σε επενδύσεις με στόχο την πράσινη μετάβαση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News