ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Λονδίνο εντός του Νοεμβρίου

Κ. Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Λονδίνο εντός του Νοεμβρίου

Στην προσπάθεια της Ελλάδας προς την πράσινη μετάβαση με στόχο επενδύσεις ύψους 25 δισ. ευρώ αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, κατά την τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας Middle East Green Initiative.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, έχουμε κι εμείς δεσμευτεί στο στόχο να καταστήσουμε την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050. Στόχος μας, από κοινού με τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι να μειώσουμε τα αέρια θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030. Προκειμένου να πετύχουμε αυτό τον φιλόδοξο στόχο, αναλαμβάνουμε μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες. Η πιο σημαντική από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η διασφάλιση ότι θα σταματήσουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, το αργότερο έως το 2028» τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

Επόμενος σταθμός: Λονδίνο

Οι επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό θα συνεχιστούν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του MR το ταξίδι του κ. Δένδια στο Λονδίνο ήταν προπαρασκευαστικό και θα ακολουθήσει επίσκεψη και του πρωθυπουργού ενός του Νοεμβρίου.

«Υπογράψαμε μια ελληνο-βρετανική συμφωνία που καλύπτει το σύνολο των τομέων -άμυνα, εμπόριο, μορφωτικές σχέσεις- ο,τιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί ό,τι είναι ενδιαφέρον για τις δύο χώρες» επισήμανε ο κ. Δένδιας στους δημοσιογράφους κατόπιν της συνάντησής του με την Ελίζαμπεθ Τρας στο Φόρεϊν Όφις. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News