Πολιτική Δευτέρα 25/10/2021, 12:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Θλίψη και συγκίνηση στον πολιτικό κόσμο σκόρπισε η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά, η οποία πέθανε σήμερα σε ηλικία 56 ετών, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Κ. Σακελλαροπούλου: Η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε με πολιτικό ήθος τον δημόσιο βίο

Τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας» δήλωσε.

Κ. Μητσοτάκης: Υπήρξε μαχήτρια της ζωής, έγινε σύμβολο θάρρους

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πληροφορήθηκε στη Σαουδική Αραβία, όπου έφθασε για διήμερη επίσκεψη, τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες».

Παραθέτοντας στη συνέχεια στίχους του Οδυσσέα Ελύτη ανέφερε: «‘Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός’, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά. Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τροποποιεί το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το βράδυ, ενώ η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη ακυρώνεται.

Διαβάστε ακόμη: Η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά

Γ. Οικονόμου: Σπουδαία πολιτικός, σπουδαία γυναίκα

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης στους οικείους της.

«Ήταν μία σπουδαία πολιτικός, μία σπουδαία γυναίκα με πίστη στη Δημοκρατία. Μία γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας» ανέφερε.

«Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της» έγραψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε ανάρτησή του.

Κ. Καραμανλής: Έδωσε με γενναιότητα την πιο δύσκολη μάχη

«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της. Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Αντ. Σαμαράς: Έντιμη και αγωνίστρια

«Πόσο κρίμα. Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια. Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματα. Αιωνία της η μνήμη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αλ. Τσίπρας: Πιο φτωχή η πολιτική ζωή της χώρας

Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συλλυπητήριο μήνυμά του. «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της» έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ν. Ηλιόπουλος: Έδωσε τη μάχη μέχρι τέλους με αξιοπρέπεια και θάρρος

«Η Φώφη Γεννήματα μίλησε με παρρησία για τον καρκίνο. Έδωσε τη μάχη μέχρι τέλους με αξιοπρέπεια και θάρρος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της» έγραψε στο Twitter o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Δ. Κουτσούμπας: Την αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητά της

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητά της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή» ανέφερε σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Γιώργος Παπανδρέου: Έδωσε παλικαρίσια μάχη

«Δεν έχω λόγια. Είμαι συντετριμμένος που έφυγε η Φώφη μας δίνοντας μία μάχη παλικαρίσια» δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου

«Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας» έγραψε στο Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μετά την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.

 

Παύλος Χρηστίδης: Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια, ο Άνθρωπός μας. Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα» έγραψε ο Παύλος Χρηστίδης σε ανάρτησή του.

 

Νίκος Ανδρουλάκης: Αφήνει πίσω της μεγάλη προσφορά και σπουδαία παρακαταθήκη

«Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με καθαρές και έντιμες θέσεις» συνέχισε για να προσθέσει: «Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη».

Παύλος Γερουλάνος: Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Παύλος Γερουλάνος.

Χάρης Καστανίδης: Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε 

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας» ανέφερε για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ο Χάρης Καστανίδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Κώστας Σημίτης: Μεγάλη θλίψη

«Όλοι στο χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προσθέτοντας: «Έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά».

Ευάγγελος Βενιζέλος: Έδωσε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη

«Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της, στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποχαιρετώντας τη Φώφη Γεννηματά.

O Γιάνης Βαρουφάκης για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας» δήλωσε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News