Πολιτική Δευτέρα 18/10/2021, 10:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Σε εξαιρετικά αρνητική καμπή η πανδημία – Κρύβεται η κυβέρνηση

«Αποφάσισαν από μόνοι τους να σφυρίξουν τη λήξη της πανδημίας» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αλ. Τσίπρας: Σε εξαιρετικά αρνητική καμπή η πανδημία – Κρύβεται η κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση για την «εξαιρετικά αρνητική καμπή» στην οποία – όπως είπε – βρίσκεται η πορεία της πανδημίας στη χώρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τα στατιστικά στοιχεία είναι αδιάψευστα. Είμαστε μάρτυρες μίας εξαιρετικά αρνητικής καμπής, η πορεία της πανδημίας στη χώρα είναι εξαιρετικά αρνητική. Όσο πιο ανησυχητική είναι η πορεία της πανδημίας, όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταρρίπτει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο οι έχοντες την κυβερνητική ευθύνη παύουν να συζητούν για τα ζητήματα αυτά» ανέφερε.

Όπως είπε, «από τον Αύγουστο και μετά η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού». «Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 συνανθρώπους μας, δηλαδή ένα μικρό χωριό κάθε εβδομαδα φεύγει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται «σαν να έχει τελειώσει η πανδημία». «Αποφάσισαν από μόνοι τους να σφυρίξουν τη λήξη… Από την κυβέρνηση παίζουν κρυφτό. Κρύβεστε για να κρύψετε την παταγώδη αποτυχία σας» είπε, προσθέτοντας: «Κρύβετε την αλήθεια από τον δημόσιο διάλογο. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει την αλήθεια στους πολίτες και να προστατεύει τις ζωές τους».

Παρατήρησε ακόμη ότι πέρυσι τέτοια εποχή «είχαμε συνολικά 400 περίπου απώλειες» και «κάθε τρεις και λίγο η κυβέρνηση ενημέρωνε τη Βουλή για τη πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας». «Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες» συνέχισε και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου σε εμβολιαστική κάλυψη. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News