Πολιτική Δευτέρα 18/10/2021, 07:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς μετωπική Κ. Μητσοτάκη – Αλ. Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημία

Προς μετωπική Κ. Μητσοτάκη – Αλ. Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημία

Σε επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για την πανδημία απαντά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία που κατέθεσα στον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Δεν πάει άλλο. Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δεν γίνεται να κάνει πως δεν βλέπει τι συμβαίνει: 15.000 νεκροί, 300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα» ανέφερε σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό σημειώνει πως «δεν γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς. Να προσπαθεί με τους σπόνσορες της κυβερνητικής προπαγάνδας να επιβάλει την εντύπωση ότι η τραγωδία που ζούμε είναι φυσικό φαινόμενο. Ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη. Για κανέναν, έστω έναν, από κείνους που χάθηκαν. Όταν η πανδημία θερίζει. Όταν είμαστε από τους πρώτους σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη. Όταν είμαστε από τους τελευταίους στον εμβολιασμό, στον οποίον έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Όταν η δημόσια υγεία βγαίνει στο σφυρί. Όταν οι δαπάνες για το ΕΣΥ μειώνονται. Όταν οι χθεσινοί ήρωες, σήμερα διώκονται με διάφορα προσχήματα. Όταν οι επίδοξοι σωτήρες αποδεικνύονται ολετήρες».

«Είναι καιρός να σπάσουμε τη σιωπή. Είναι καιρός η κοινωνία να προστατέψει τον εαυτό της» συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «η μάχη για τις ζωές μας δεν μπορεί πια να ανατίθεται σε κείνους που αποδείχτηκαν επικίνδυνοι, αλαζόνες, εχθροί της αλήθειας. Είναι μάχη όλων μας, χωρίς διακρίσεις πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες».

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την παρουσία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εναρκτήρια εκδήλωση του forum «Η Ελλάδα το 2040», στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News