Πολιτική Πέμπτη 14/10/2021, 15:03
ΤΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Έφη Αχτσιόγλου: Ευχολόγια από τον Κ. Μητσοτάκη αντί μέτρων για τις ανατιμήσεις

Έφη Αχτσιόγλου: Ευχολόγια από τον Κ. Μητσοτάκη αντί μέτρων για τις ανατιμήσεις

Κριτική στον πρωθυπουργό για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια άσκησε η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «αρνείται ριζικά μέτρα για την έκρηξη τιμών και καταφεύγει σε ευχολόγια».

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού αγνόησε επιδεικτικά την εκτίναξη των τιμών ενέργειας, δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ την ώρα της μεγάλης ενεργειακής κρίσης, αδιαφόρησε για το γενικευμένο κύμα ακρίβειας που σαρώνει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, σήμερα δήλωσε ότι τον απασχολεί ιδιαίτερα το φαινόμενο» σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου για τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού ότι τα μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινούνται στην κατεύθυνση όσων ήδη κάνει η κυβέρνηση, η κ. Αχτσιόγλου παρατήρησε ότι η Κομισιόν «κάνει λόγο για προσωρινή μείωση φορολογικών συντελεστών ενώ ο ίδιος απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα».

«Η Επιτροπή προτείνει την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και ο ίδιος κρατά ουσιαστικά καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό. Η Επιτροπή προτείνει την ενίσχυση των ευάλωτων επιχειρήσεων και ο ίδιος δεν έχει λάβει κανένα μέτρο που να τις προστατεύει από την εκτίναξη των τιμών ενέργειας» πρόσθεσε.

«Τουλάχιστον, ευχήθηκε το φαινόμενο να είναι παροδικό και ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα επιβαρυνθούν μεν το κόστος των εκρηκτικών αυξήσεων αλλά ίσως να το πληρώσουν σε δόσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δηλώσεις του θα καθησυχάζουν τους πολίτες όταν διαβάζουν τον λογαριασμό του ρεύματος» κατέληξε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News