Πολιτική Τρίτη 12/10/2021, 12:09
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ PFIZER

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έδρα μεγάλων επενδύσεων

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έδρα μεγάλων επενδύσεων

Επένδυση-σταθμό για τη χώρα συνολικά χαρακτήρισε τις νέες εγκαταστάσεις της Pfizer ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης, των νέων αγορών».

«Μαζί με τη Θεσσαλονίκη αλλάζει πρόσωπο όλο η Ελλάδα. Γίνεται έδρα μεγάλων επενδύσεων προσανατολίζεται στην εξωστρέφεια και την τεχνολογία» τόνισε μιλώντας στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων.

Όπως είπε εντός του επόμενου έτους θα απασχοληθούν στα δύο κέντρα πάνω από 700 άτομα «εργαζόμενοι υψηλών προδιαγραφών σε πολλές ειδικότητες».

«Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους» συνέχισε, προσθέτοντας πως «το rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα». Ανέφερε ακόμη πως η καρδιά του έμψυχου δυναμικού της Pfizer είναι οι απόφοιτοι των δημοσίων πανεπιστημίων, ιδίως του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τονίζοντας πως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα δύο κέντρα συνεργάζονται με τα ελληνικά ΑΕΙ.

Δήλωσε ακόμη «ενθουσιασμένος» από τους χώρους που είχα την ευκαιρία να επισκεφθεί. «Πρόκειται για ένα εργασιακό περιβάλλον που έρχεται από το μέλλον, προάγει τη συνεργασία, δίνει έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο» τόνισε.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News