Πολιτική Δευτέρα 11/10/2021, 16:22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραίτηση του προέδρου του ΑΜΠΕ για το hashtag #ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτίλες

Η συγγνώμη του ΑΜΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραίτηση του προέδρου του ΑΜΠΕ για το hashtag #ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτίλες

Την παραίτηση του προέδρου του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), Αιμίλιου Περδικάρη, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ανάρτηση του κρατικού πρακτορείου στο Twitter, η οποία συνοδευόταν από το hashtag #ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτίλες.

«Όταν με απόφαση του κ. Μητσοτάκη η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο τέθηκαν για πρώτη φορά υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου, ήμασταν σίγουροι ότι θα μετατραπούν σε σκληρούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και επιβεβαιωθήκαμε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του.

Για να προσθέσει: «στο δε ΑΠΕ ο νέος του πρόεδρος, με εντολή Μαξίμου, το μετατρέπει σε “γαλάζιο τσιφλίκι” με χρυσοπληρωμένους συμβούλους και αθρόες προσλήψεις. Όλα αυτά με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων».

«Δεν περιμέναμε όμως ότι θα ξεπερνούσαν κάθε όριο χυδαιότητας μετατρέποντας το κρατικό Πρακτορείο σε τρολ. Σήμερα το πρωί συνόδευσαν την είδηση για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Εύβοια με χυδαίο χάσταγκ». «Η παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη είναι το ελάχιστο και την αναμένουμε άμεσα» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση του. 

Η απάντηση του Πρακτορείου

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΑΜΠΕ, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για λάθος του αρμόδιου συντάκτη, ο οποίος έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη.

«Εκ μέρους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συντάκτρια Αγγελική Μπούμπουκα (@aboubouka) θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η λανθασμένη ανάρτηση που έγινε νωρίτερα σήμερα μέσω του @amna_news με hashtag υβριστικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δικό μου λάθος. Ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα, καθώς το λάθος έγινε λόγω αυτόματης αλλαγής του hashtag #SYRIZA όταν κάποιος πατήσει το enter αμέσως μετά».

Όσον αφορά την επίμαχη ανάρτηση, το ΑΜΠΕ προχώρησε στη διόρθωσή της, ενώ διαβεβαίωσε ότι σε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον, θα δρομολογούνται οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

«Στόχος του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε κάθε περίπτωση παραμένει η διαφύλαξη της αξιοπιστίας του και η αναβάθμιση των υπηρεσιών και της ενημέρωσης» καταλήγει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News