Πολιτική Παρασκευή 8/10/2021, 15:48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκή τα μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια

«H κυβέρνηση Μητσοτάκη σέρνεται και πάλι πίσω από τις εξελίξεις»

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκή τα μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης με φόντο τις αυξήσεις στην ενέργεια διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «ανεπαρκή» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαίωσαν ότι η κοινωνία είναι και παραμένει απροστάτευτη από το τεράστιο κύμα ακρίβειας. Μετά την κατάρρευση των εξαγγελιών Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο οποίος υποβάθμισε πλήρως και αγνόησε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ακρίβειας, η κυβέρνηση θυμήθηκε σήμερα να ανακοινώσει διεύρυνση υφιστάμενων επιδομάτων, για υποτιθέμενη προστασία της κοινωνίας» αναφέρουν η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  Έφη Αχτσιόγλου, ο τομεάρχης Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο τομεάρχης Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «την ώρα που η ακρίβεια ακουμπά πλέον τα βασικά ήδη διατροφής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέρνεται και πάλι πίσω από τις εξελίξεις». «Η ίδια κυβέρνηση που -όταν εδώ και πολλούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναδείκνυε το ζήτημα των ανατιμήσεων και καλούσε για ουσιαστικές παρεμβάσεις προστασίας των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων- έκανε πως δεν άκουγε» σημειώνουν, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση «απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. για τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, που θα ήταν μία γενναία και ουσιαστική στήριξη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

«Τα λιγότερα από 500 εκατ. που ανακοινώθηκαν για ηλεκτρισμό και θέρμανση –όταν μόνο η επιβάρυνση από το ρεύμα υπολογίζεται σε 1 δισ. μέχρι τον Μάρτιο- δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν την τεράστια απώλεια εισοδήματος των πολιτών, λόγω του κύματος ακρίβειας σε λογαριασμούς ρεύματος, καυσίμων και θέρμανσης, σε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Εξάλλου, τα έτσι και αλλιώς ανεπαρκή μέτρα δεν αφορούν επιχειρήσεις και αγρότες» συμπληρώνουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγουν: «Την επιδεικτική αγνόηση των αναγκών της κοινωνίας εκ μέρους τη κυβέρνησης δεν μπορεί να διασώσει καμία απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισής της».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News