Πολιτική Τετάρτη 6/10/2021, 13:03
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για συμφωνία με Γαλλία: Αύριο θα αναμετρηθούν όλοι με τις ευθύνες τους

Κ. Μητσοτάκης για συμφωνία με Γαλλία: Αύριο θα αναμετρηθούν όλοι με τις ευθύνες τους

Μήνυμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σλοβενία, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων.

«Είχα την ευκαιρία στο χθεσινό δείπνο να ενημερώσω αναλυτικά τους ομολόγους μου για την πολύ σημαντική Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που η Ελλάδα υπέγραψε με τη Γαλλία. Τόνισα ότι η Συμφωνία αυτή ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ευρώπης να χτίσει τον δικό της αμυντικό πυλώνα εντός του ΝΑΤΟ» ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης. Επισήμανε ακόμη πως πρόκειται «για μία πολύ σημαντική Συμφωνία η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού» και επανέλαβε ότι «αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης».

Διαβάστε ακόμη: 

=> Το πλήρες κείμενο της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας

=> Κοινά αμυντικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη

Πρόσθεσε ακόμη πως «θα έχουμε την ευκαιρία αύριο, στη Βουλή, να συζητήσουμε αναλυτικά για αυτήν την ιστορική Συμφωνία» και – όπως είπε – «όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική Συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν δια της ψήφου τους να πουν ‘ναι’ ή ‘όχι’ σε μία Συμφωνία η οποία έχει πραγματικά εθνική διάσταση».

Εξέφρασε τέλος τη λύπη του «που δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News