ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς οδηγήθηκε εκτός Ν.Δ. ο Μπογδάνος

Πώς οδηγήθηκε εκτός Ν.Δ. ο Μπογδάνος

Την προηγούμενη φορά, όταν είχαν αναρτηθεί τα ονόματα των νηπίων, η κυβέρνηση του είχε βγάλει κίτρινη κάρτα και ο ίδιος ο βουλευτής είχε ζητήσει συγγνώμη. Αυτή την φορά η κάρτα έγινε κόκκινη με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ο βουλευτής της Α’ Αθηνών είναι πλέον εκτός ΝΔ.

Είχε προηγηθεί ένα άνευ λόγου επεισόδιο όταν ο βουλευτής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας εξέτρεψε την συζήτηση με ένα αντικομμουνιστικό ντελίριο.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω» ανέφεραν μετά την διαγραφή κυβερνητικές πηγές.

Οι διάλογοι και ο Δένδιας

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στην Βουλή, αντικείμενο της οποίας ήταν η συζήτηση και έγκριση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, ο κ. Μπογδάνος ανέφερε πως «ο  Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, έλεγε, ήταν οι κομμουνιστές».

Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης κατηγόρησε τον κ. Μπογδάνο για ρητορική Χρυσής Αυγής: «Ο κ. Μπογδάνος έχει στεναχωρηθεί που πιάσανε τους φασίστες που κάνανε επίθεση. Και βρήκε το χώρο να ρίξει αντικομουνιστικό δηλητήριο» ανέφερε. Λίγο μετά ήρθε το πρωτοφανές ξέσπασμα του Νίκου Δένδια εναντίον του κ. Μπογδάνου. «Οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι» είπε ο ΥΠΕΞ.

Εκνευρισμός  στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν έξαλλοι με τον βουλευτή όχι μόνο επειδή η ρητορική του δεν συνάδει με την ρητορική της κυβέρνησης που είναι ήπια και σύγχρονης κεντροδεξιάς, αλλά και γιατί το ξέσπασμα του βουλευτή ήρθε σε ένα εμβληματικό νομοσχέδιο για την κυβέρνηση και στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ με την θέση του να το καταψηφίσει ήταν απολογούμενος. Και από απολογούμενος πήρε ένα επικοινωνιακό δώρο για να αλλάξει την ατζέντα. Kαι έτσι η αποπομπή του ήταν μονόδρομος από κάθε άποψη. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News