Πολιτική Παρασκευή 1/10/2021, 14:31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Δίνει σε Πανεπιστήμια τα χρήματα των βραβεύσεών του για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αλ. Τσίπρας: Δίνει σε Πανεπιστήμια τα χρήματα των βραβεύσεών του για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε Πανεπιστημιακά Τμήματα της χώρας θα παραχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας τα ποσά από τις βραβεύσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, με επιστολή του προς τους προέδρους έξι Πανεπιστημιακών Τμημάτων ο κ. Τσίπρας, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραχωρήσει ως δωρεά για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις βραβεύσεις για τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την επιθυμία του να δοθεί το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε ένα Τμήμα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του κάθε Πανεπιστημίου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ετήσια βράβευση της καλύτερης διπλωματικής εργασίας με ένα ενδεικτικό βραβείο των 1000 ευρώ ανά έτος. Οι διαδικασίες κρίσης ως προς την καλύτερη διπλωματική και αν θα είναι προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή διπλωματική, θα είναι, στην ευθύνη του κάθε Τμήματος.

«Είναι αυτονόητο πως το κάθε Τμήμα θα έχει την απόλυτη αρμοδιότητα ως προς την διαδικασία επιλογής της καλύτερης διπλωματικής εργασίας, όπως και για αν το βραβείο θα απονέμεται για διπλωματική εργασία του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή του μεταπτυχιακού. Ως προς το περιεχόμενο, θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα σε θεματολογία που θα εστιάζει στην ειρήνη και καλή γειτονία μεταξύ των κρατών της περιοχής μας, στα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων, στη μελέτη διασυνοριακών εκπαιδευτικών ή πολιτισμικών προγραμμάτων, ή στην ενεργειακή ασφάλεια και περιβαλλοντική συνεργασία στα Βαλκάνια. Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικά πεδία και, προφανώς, το Τμήμα σας θα έχει την τελική ευθύνη και ως προς αυτά τα ζητήματα» ανέφερε στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τους προέδρους των τμημάτων να εξετάσουν στα αρμόδια όργανα, την υλοποίηση αυτή της ιδέας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News