Πολιτική Πέμπτη 23/09/2021, 12:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη βόρεια Ελλάδα

Γ. Οικονόμου: Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη βόρεια Ελλάδα

Το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το να πάμε σε lockdown σαν κι αυτά που είχαμε στο παρελθόν» ανέφερε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: «Κατά καρούς όπου διαπιστώνεται αύξηση της πανδημίας επιβάλλονται κάποια μέτρα. Δεν βρισκόμαστε τώρα εκεί στη Θεσσαλονίκη».

Επισήμανε ακόμη πως χθες η ηγεσία υπουργείου Υγείας είχε συσκέψεις στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία είπε πως «ο στόχος να μείνουν ανοιχτά βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο που στηρίζεται αφενός στη δυνατότητα εμβολιασμού και στον συχνό έλεγχο». «Παρακολουθούμε την κατάσταση και οι προσπάθειες είναι προς την κατεύθυνση να μείνει η εκπαίδευση ανοιχτή» συμπλήρωσε.

Τροπολογία για τη θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων

Σε ερώτηση για τις επικρίσεις περί καθυστερήσεων στη θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων απάντησε πως «μόλις πρόσφατα δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργάνισμό για χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων και ετοιμάζεται τροπολογία που θα επιτρέψει άμεσα στη χώρα μας την προμήθειά τους». «Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι πίσω από αυτή την ιστορία που έσπευσε χθες να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση κρύβονταν η προσπάθεα διαφόρων να δημιουργήσουν θέματα και αμφιβολίες σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό» πρόσθεσε.

Για την e-food και τις δηλώσεις Αλ. Τσίπρα

Για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για τους διανομείς ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτεση για «υποκρισία» και «ψηφοθηρία». «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ένα καθεστώς και ισχυρίζεται ότι θα φέρει μία τροπολογία για να παρέμβει σε ένα καθεστώς που ίσχυε επί ημερών του και τότε που είχε τη δυνατότητα δεν το έθιξε καθόλου. Τότε οι εργαζόμενοι στην εστίαση και οι ντελιβεράδες ήταν αόρατοι, τώρα είναι ορατοί» σχολίασε.

Τόνισε ακόμη πως ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση «αποκρυσταλλώνει ποιες πρέπει να είναι οι προϋποθέσεις για να είναι καθαρές οι μορφές εργασίας των εργαζομένων με τις πλατφόρμες αυτές» και «δίνει διάφορες δυνατότητες αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μην γίνεται ο εργαζόμενος αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις εταιρείες». Επίσης – όπως είπε – «υποχρεώνει τις εταιρείες να δίνουν εξοπλισμό στους εργαζόμενους και δίνει δικαίωμα στους εργαζόμενους να συνδικαλίζονται και να έχουν δικαίωμα και στην απεργία». «Πού συνδέεται αυτή η απαράδεκτη πρακτική της εταιρείας με το νομικό πλαίσιο που υπάρχει;» διερωτήθηκε για να προσθέσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία προσπάθεια ψηφοθηρίας σαν κι αυτές που μας έχει συνηθίσει».

Για την Τουρκία

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία και τις επαφές που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Γ.Σ. του ΟΗΕ σημείωσε πως «η προκλητικότητα της Τουρκίας βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη». Συμπλήρωσε ακόμη πως «η εξωτερική μας πολιτική τίποτε δεν αφήνει αναπάντητο και με ψυχραιμία αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση».

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News