Πολιτική Πέμπτη 23/09/2021, 09:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής για λογαριασμούς ρεύματος: Πρόχειρα και ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης

Κίνημα Αλλαγής για λογαριασμούς ρεύματος: Πρόχειρα και ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Αθ. Δαγούμα είχε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον βουλευτή και αρμόδιο Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Αρβανιτίδη, τον Γραμματέα του Τομέα Ενέργειας καθ. Χάρη Δούκα και τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Δημήτρη Μάντζο.

Tα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έθεσαν σειρά ερωτήσεων προς την διοίκηση της ΡΑΕ για την αποτελεσματικότητα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού και τις δράσεις της ΡΑΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ωστόσο «τα συμπεράσματα της συνάντησης προκαλούν μεγαλύτερους προβληματισμούς και επιφυλάξεις για την πορεία του ενεργειακού κόστους».

Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου αναφορικά με τη μόνιμη συμπίεση του ενεργειακού κόστους. Όπως σημειώνει, «τα πρόχειρα μέτρα επιδότησης που ανακοίνωσε πολύ βιαστικά δεν είναι είναι επαρκή για να στηρίξουν μακροπρόθεσμα τα νοικοκυριά, τους βιοτέχνες και τη βιομηχανία».

«Για το Κίνημα Αλλαγής είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ρήτρες στους λογαριασμούς ρεύματος χωρίς όρια, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην γνωρίζει τι τελικά θα πληρώσει μετά από 2, 3 ή 4 μήνες. Είναι άκρως προβληματική η λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού. Το πολυδιαφημισμένο Target Model αλλάζει συνέχεια κανόνες, η ΔΕΗ δε δίνει λογαριασμό τι κάνει με τα υδροηλεκτρικά και όλοι μαζί -ΔΕΗ και ιδιώτες- οδηγούν τις παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις της χώρας να σχεδιάζουν το μέλλον τους σε καθεστώς ενεργειακής ακρίβειας και ανασφάλειας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News