Πολιτική Δευτέρα 7/12/2020, 12:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Προσοχή για να αποφύγουμε αναζωπύρωση

Κ. Μητσοτάκης: Προσοχή για να αποφύγουμε αναζωπύρωση

Για «ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, συνιστώντας ωστόσο μεγάλη προσοχή ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Σχετικά με όσα αναμένεται να πει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το τι δεν θα λειτουργήσει μετά βεβαιότητος μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου». Όπως είπε, στη συνέντευξη που θα παρααχωρήσει ο ίδιος το βράδυ θα εξηγήσει πιο αναλυτικά το σκεπτικό της κυβέρνησης ως προς τις αποφάσεις της.

«Παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στις μεταρρυθμίσεις που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση και αφορούν στο νέο πλαίσιο για τις Πρότυπες Προτάσεις έργων που θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, στο τελικό σχέδιο αναπτυξιακής μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, που θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και στην Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας, «ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο το οποίο θωρακίζει ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες» όπως παρατήρησε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News