Πολιτική Δευτέρα 20/09/2021, 12:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας θεώρησε «εθνική ανάγκη» την εξόντωση της μεσαίας τάξης

Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας θεώρησε «εθνική ανάγκη» την εξόντωση της μεσαίας τάξης

«Το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ είναι ότι τίποτε δεν κατάλαβε και σε τίποτε δεν έχει αλλάξει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τα όσα είπε κατά την ομιλία του, αλλά και κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως παρατήρησε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Τσίπρας «ήταν εκείνος που θεώρησε εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης». «Αρκέστηκε να επαναλάβει όσα έλεγε την περίοδο της διακυβέρνησής του δείχνοντας αλαζονεία απέναντι στους πολίτες που τον καταψήφισαν. Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014 μόνο που σήμερα όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε από τότε» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «η κυβέρνηση νομοθετεί για τους λίγους» απάντησε πως «η ιστορία έδειξε ότι ο κ. Τσίπρας νομοθετούσε για να αρπάξει το εισόδημα της μεσαίας τάξης ενώ η κυβέρνησή μας νμοθετεί για να ενισχύσει το εισόδημα όλων των πολιτών.

Κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Τσίπρα ότι «παραμένει αγκυλωμένος στο παρελθόν» και ότι «εκφράζει τη βαθιά συντήρηση σε κάθε επίπεδο».

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της e-food o κ. Οικονόμου επισήμανε πως ήταν «η δική μας κυβέρνηση και ο δικός μας νόμος που υποχρέωσε τους εργοδότες να αγοράζουν τον εξοπλισμό των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο, τους έδωσε το δικαίωμα να συνδικαλίζονται αλλά και τη δυνατότηα να γνωρίζουν ότι είναι απόλυτα διακριτές οι σχέσεις εργασίας με τις οποίες απασχολούνται στις εταιρείες αυτές».

Πρόσθεσε επιπλέον πως η κυβέρνηση «έχει δώσει τα θεσμικά εργαλεία στο ΣΕΠΕ να ελέγχει συμπεριφορές τέτοιες που παραβιάζουν δικαιώματα των εργαζομένων».

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τα δεδομένα και ότι κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ στοιχεία για τα παιδιά από 4 έως 17 ετών που νοσούν. «Είναι γεγονός ότι στην ηλικιακή αυτή ομάδα μετά εχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα, δηλ. το ποσοστό των παιδιών που νοσούν σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό» είπε, προσθέτοντας πάντως πως αυτό το θέμα δεν προέκυψε τώρα που έχουν ξεκινήσει τα σχολεία, αλλά έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο. 

Επανέλαβε ακόμη πως στόχος είναι να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες. «Βούλησή μας είναι τα μαθήματα να συνεχίσουν να γίνονται μέσα στα σχολεία» πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News