Πολιτική Κυριακή 6/12/2020, 21:12
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Έφυγε από τη ζωή η πρώην βουλευτής Ευγενία Τσουμάνη

Το συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού

Έφυγε από τη ζωή η πρώην βουλευτής Ευγενία Τσουμάνη

Έφυγε από τη ζωή η δικηγόρος και πρώην βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Φοίτησε στο Τοσίτσειο – Αρσάκειο σχολείο Αθηνών και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιώντας στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Urbino της Ιταλίας. 

Την περίοδο 2003 – 2004 διετέλεσε πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθώτων, ενώ την περίοδο 2004 – 2009 εκτέλεσε χρέη γενικής γραμματέας ισότητας στο υπουργείο Εσωτερικών, επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου. 

Στις εκλογές του 2007 συμπεριελήφθη σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ δύο χρόνια αργότερα, στις εκλογές του 2009, κατάφερε να εκλεγεί ως βουλευτής Επικρατείας.

«Η Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, υπηρέτησε τον δημόσιο βίο με σοβαρότητα και ευπρέπεια από τις θέσεις της γενικής γραμματέως Ισότητας και ως βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ. Λειτούργησε πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προσφορά στην πατρίδα. Η απώλεια της μας γεμίζει θλίψη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της.

moneyrevier.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News