ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπικά lockdown, εμβόλιο και rapid tests τα όπλα κατά της πανδημίας

Τοπικά lockdown, εμβόλιο και rapid tests τα όπλα κατά της πανδημίας

Η πανδημία το τελευταίο διάστημα έχει «επιπεδωθεί» δίνοντας μία αισιόδοξη νότα πως είμαστε σε ένα καλό σημείο. Όπως έχει δείξει όμως η προιστορία τα δύσκολα ξεκινάνε από τον Οκτώβριο και μετά που ο καιρός χαλάει πραγματικά και οι πολίτες μπαίνουν σε κλειστούς χώρους.  

Συνεπώς η κυβέρνηση κάνει έναν αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Το πρώτο βήμα είναι πως θέλει να εντείνει τον εμβολιασμό, ο οποίος παρά τις προσδοκίες δεν ανέβηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα με περίπου 20.000 νέους εμβολιασμούς την ημέρα. Ένα μετρό που σκέπτεται να πράξει η κυβέρνηση είναι να εντείνει τους τρόπους με τους οποίους θα αυξήσει τον εμβολιασμό.

Ενας τέτοιος τρόπος είναι η ενημέρωση των πολιτών που προσέρχονται στα νοσοκομεία και είναι ανεμβολίαστοι. Ένα άλλο μέτρο που σκέπτεται η κυβέρνηση ώστε να ελέγξει την πανδημία είναι τοπικά λοκ ντάουν σε περιοχές που αυξάνεται υπερβολικά το ιικό φορτίο. Ένα ακόμα βήμα είναι ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος έλεγχος της πανδημίας στα Πανεπιστήμια.

Οι προσλήψεις νέου προσωπικού που θα κάνουν ελέγχους rapid tests είναι ένας τρόπος που αναμένεται να εφαρμοστεί. Σε κάθε περίπτωση το ορόσημο είναι το τέλος Οκτωβρίου όπου και πέρυσι είδαμε ξαφνικά και απότομα να επανέρχεται η πανδημία, με κυβερνητικά στελέχη να μεταδίδουν με έμφαση πως η ίδια κατάσταση δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Χθες στο Μαξίμου έγινε ευρεία σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας με τον νέο υπουργός Χρήστο Στυλιανίδη που συζητήθηκαν και τα συγκεκριμένα θέματα.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News