Πολιτική Τετάρτη 15/09/2021, 14:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Διαρκής η στήριξη της Ελλάδας για λύση στο Κυπριακό

Φωτ. ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου. 

Στην αρχή της συνάντησης, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Στεφάνου για την πρόσφατη εκλογή του στην ηγεσία του ΑΚΕΛ. «Θεωρώ υποχρέωσή μου συναντώ πάντα τους αρχηγούς των κομμάτων της Κύπρου για να έχουμε μία ειλικρινή συνομιλία. Τα θέματα, εξάλλου, τα οποία μας αφορούν απαιτούν πάντα απόλυτο συντονισμό Ελλάδος και Κύπρου», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι μοναδικό αποδεκτό πλαίσιο διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό αποτελούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες προβλέπουν λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια. Όπως είπε, απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού αποτελούν η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των Εγγυήσεων καθώς και η απόσυρση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «στη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκε η τουρκική προκλητικότητα, με έμφαση στις παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις θέσεις της διεθνούς κοινότητας, και δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό».

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News