ΠΟΛΙΤΙΚΗ

4 +1 μηνύματα Μητσοτάκη για το πολιτικό μέλλον

4 +1 μηνύματα Μητσοτάκη για το πολιτικό μέλλον

Η 85Η ΔΕΘ δεν είχε μόνο οικονομικές εξαγγελίες, είχε και πολλά πολιτικά μηνύματα ενόψει του φθινοπώρου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο κατά την ομιλία του αλλά και στην συνέντευξη τύπου έδωσε το πλαίσιο που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Το MR κωδικοποιεί τα σημαντικότερα μηνύματα:
1) Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε διπλές κάλπες με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, καθώς ξεκαθάρισε πως εάν δεν κερδίσει αυτοδυναμία, τότε θα την επιδιώξει με διπλές εκλογές.  «Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά τον σχηματισμό κυβέρνησης, παρά μόνο αν κάνεις συνενώσεις του πρώτου με το δεύτερο κόμμα, κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά», είπε επαναλαμβάνοντας πως τον στόχο της αυτοδυναμίας.

2) Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στο αντισύριζα μέτωπο μετά από καιρό, θυμίζοντας το δίδυμο Τσίπρα – Βαρουφάκη.  «Θα ζητήσω από τον ελληνικό λαό αυτοδυναμία στο τέλος της 4ετίας. Ποια είναι η άλλη λύση; Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες θέλουν να ζήσουν ξανά τα όσα έγιναν το 2015» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

3) Τέλος οι συναινέσεις. Όπως φάνηκε και από το αίτημα για αυτοδυναμία ο πρωθυπουργός δεν θα επιδιώξει άλλες συναινέσεις όπως έγινε στην περίπτωση της επιλογής του κ. Αποστολάκη. Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα: «Έχω εξαντλήσει τις δυνατότητές μου να είμαι συναινετικός με πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν καμία διάθεση συναίνεσης. Επιδιώκω συναίνεση με τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

4) Πάνω από ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα. Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε στην ομιλία του ήπιο πολιτικό κλίμα και επέλεγε την στρατηγική να μην αναφερθεί καθόλου στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δείχνει πως επιθυμεί να κριθεί για το έργο του και όχι μέσα από την πόλωση, η οποία ωστόσο είναι δεδομένο πως σε προεκλογική περίοδο θα επέλθει ως νομοτέλεια.

5) Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης κράτησε ανοιχτό το πολιτικό φάσμα της κυβέρνησης τονίζοντας πως «η ΝΔ είναι ένα κόμμα που πιάνει από την δεξιά μέχρι την κεντροαριστερά»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News