Πολιτική Δευτέρα 13/09/2021, 11:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Τήρηση των μέτρων για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά

Φωτ. ΓτΠ

«Θέλουμε τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, γι΄αυτό θα πρέπει να τηρούνται πλήρως τα μέτρα που μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Δαμάσι Τυρνάβου, όπου παρέστη στον αγιασμό του νεόκτιστου δημοτικού σχολείου που κατασκευάστηκε λίγους μήνες μετά τον σεισμό του Μαρτίου.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «τα σχολεία ανοίγουν φέτος με διαφορετικά χαρακτηριστικά, με νέο πρόγραμμα σπουδών πιο ενισχυμένο, την προσχολική αγωγή να ξεκινάει από την ηλικία των τεσσάρων ετών, με ξένη γλώσσα για πρώτη φορά και με 11.700 τακτικούς εκπαιδευτικούς και δασκάλους για πρώτη φορά που έγιναν διορισμοί από το 2010».

Εγκαινιάζοντας το νέο σχολείο επισήμανε ακόμη πως «χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται κάθε φορά δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται». «Το πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και αυτήν τη δέσμευσή μας κάθε μέρα που περνά θέλω να την κάνουμε πράξη» είπε.

Στάθηκε ακόμη στην ταχύτητα κατασκευής του έργου, επισημαίνοντας πως το νέο σχολείο «καταφέραμε να το κατασκευάσουμε σε χρόνο-ρεκόρ». «Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών ενδυναμώνονται όταν υπάρχει συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Και είμαι χαρούμενος διότι καταφέραμε αυτή τη δέσμευση την οποία δώσαμε στους δημότες του Δαμασίου, κυρίως στα παιδιά, στους γονείς, στους διδάσκοντες, να την κάνουμε πράξη», τόνισε. «Καταφέραμε όντως, σε ταχύτητες ασυνήθιστες για το ελληνικό δημόσιο, να είμαστε έτοιμοι όπως είχαμε δεσμευτεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Όχι απλά κατασκευάζοντας ένα ακόμα σχολείο, αλλά ένα σχολείο υπόδειγμα -πιστεύω- για το πώς πρέπει να κατασκευάζονται όλα τα σχολεία από εδώ και στο εξής. Ένα σχολείο φιλικό προς το περιβάλλον, με υψηλή ενεργειακή απόδοση, με θέρμανση και ψύξη, με αίθουσα πολλαπλών χώρων, ένα σχολείο κόσμημα» είπε και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», Γιώργο Περιστέρη, για την ταχύτητα με την οποία σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε το νέο σχολείο.

Το έργο

Σημειώνεται ότι το έργο υλοποιήθηκε με τη χορηγία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά από προσωπικές παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού. Μετά τον αγιασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της νέας μονάδας, εμβαδού 880 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για το μοναδικό σχολείο που ανήκει στην ενεργειακή κλάση Α στην Ελλάδα και διαθέτει, μεταξύ άλλων, εννέα αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα φυσικών επιστημών, χώρους πρασίνου έκτασης 660 τμ και όλες τις υποδομές ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News