Πολιτική Δευτέρα 13/09/2021, 09:28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Προτεραιότητα τα μαθήματα φέτος να γίνουν δια ζώσης

Φωτ. Intime

«Προτεραιότητα του υπουργείου είναι τα μαθήματα φέτος να γίνουν δια ζώσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας», αναφέρει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σημερινό μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Σύμμαχός μας, η πιστή τήρηση των μέτρων από όλους και μεγάλο “όπλο”, το εμβόλιο» σημειώνει η υπουργός. 

Όπως αναφέρει, από σήμερα «αλλάζουν πολλά και στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης», όπως νηπιαγωγείο από τα τέσσερα χρόνια, αγγλικά στο νηπιαγωγείο, Εργαστήρια Δεξιοτήτων σε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο.

Η κ. Κεραμέως αναφέρει ακόμη πως προχώρησαν σχεδόν 12.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ «ενισχύθηκε ο ρόλος του εκπαιδευτικού και η σχολική μονάδα αποκτά περισσότερη αυτονομία».

«Η παιδεία αναβαθμίζεται και τα παιδιά αποκτούν καλύτερες προοπτικές ζωής» προσθέτει, ευχόμενη «καλή σχολική χρονιά».

Γ. Οικονόμου: Τα σχολεία ανοίγουν με ασφάλεια

«Τα σχολεία μας ανοίγουν σήμερα και ανοίγουν με ασφάλεια. Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι η απόλυτη προτεραιότητα» δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως επισήμανε, «μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, μετά και την εμπειρία των προηγούμενων ετών, ότι η διά ζώσης εκπαίδευση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους. Η φυσική θέση των παιδιών μας είναι στα σχολεία τους μαζί με τους συμμαθητές τους». 

Υπογράμμισε ακόμη πως «είναι στο χέρι όλων μας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά». «Το μέγεθος του διακυβεύματος είναι μεγάλο αλλά στα χέρια μας έχουμε και ένα μεγάλο ‘όπλο’: το εμβόλιο. Ένα δώρο του ανθρώπου στον άνθρωπο. Συνεισφέροντας μαζικά στον εμβολιασμό και τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, θα τα καταφέρουμε» τόνισε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News