Πολιτική Σάββατο 11/09/2021, 13:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης για ΔΕΘ: Η ανάπλαση θα της δώσει συγκριτικά πλεονεκτήματα στον διεθνή εκθεσιακό χάρτη

«Είμαι ενθουσιασμένος με τη κατάληξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και ως προς τη διαδικασία και ως προς το αποτέλεσμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης για ΔΕΘ: Η ανάπλαση θα της δώσει συγκριτικά πλεονεκτήματα στον διεθνή εκθεσιακό χάρτη

Η ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ στον χώρο που έχει επιλεγεί θα της δώσει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μοναδικά χαρακτηριστικά στον διεθνή εκθεσιακό χάρτη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαι ενθουσιασμένος με τη κατάληξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και ως προς τη διαδικασία και ως προς το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η οπτικοποίηση του project ανάπλασης της ΔΕΘ θα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για να κερδίσουμε και τους λίγους καχύποπτους οι οποίοι ενδεχομένως να εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η λύση την οποία επιλέξαμε δεν ήταν η ενδεδειγμένη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

⇒ Διαβάστε επίσης: ΔΕΘ: Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην αποψινή του ομιλία

«Θα μπορέσει, όπως έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν, η ίδια η ΔΕΘ HELEXPO να έχει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση άλλων εκθέσεων, γιατί τέτοια εκθεσιακά κέντρα στα κέντρα πόλεων πολύ απλά δεν υπάρχουν. Και έχει κουραστεί ο κόσμος, σας διαβεβαιώνω, να πηγαίνει σε μεγάλα απρόσωπα εκθεσιακά κέντρα έξω από τις πόλεις, να μένει σε συμβατικά ξενοδοχεία», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πρόθυμος, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να υποστηρίξει την παραχώρηση 11 στρεμμάτων γης στην περιοχή της Αγίας Φωτεινης -που ανήκει σήμερα στην Κτηματική Εταιρεία και χρησιμοποιείται από το ΥΕΘΑ- για την ενίσχυση των χώρων πρασίνου του παρκου, πρόταση την οποία κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, Τάσος Τζήκας, μίλησε για τη νέα πράσινη ΔΕΘ που δημιουργείται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο παρουσίασης του έργου, με τους χώρους πρασίνου, τα βιοκλιματικά κτήρια και τις διαδρομές που θα μεταμορφώσουν την Εκθεση και συνολικά το κέντρο της πόλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θεωρεί «απολύτως εφικτό» να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την υλοποίηση του έργου. 

«Όσο είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα, πράγμα το οποίο πιστεύω ότι έχει συμβεί για όλα τα μεγάλα έργα της πόλης παρά την κρίση Covid, τόσο θα πείθουμε τους δημότες της πόλης αλλά και τους πολίτες της Μακεδονίας συνολικά ότι αυτά τα έργα θα δρομολογηθούν και δεν θα είναι απλά ωραία σχέδια και ωραίες μακέτες που ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά πανδημία της Covid, κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να υποστηρίξουν την Επιχείρηση «Ελευθερία». 

«Τα κρούσματα σημειώνουν πάλι σημαντική πτώση τις τελευταίες δέκα μέρες, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί», σημείωσε.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO Αναστάσιος Τζήκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Αστέριος Τσουκαλάς, Γεώργιος Μουτσιάνας, η Μαρία Δερμεντζοπούλου, ο Δημήτρης Μήτρου, ο Γιάννης Σταύρου, ο Γεδεών Βούλης, ο Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Μιχάλης Ζορπίδης, ο Μάριος Παπαδόπουλος, ο Παντελής Φιλιππίδης, ο Αθανάσιος Δρογαλάς και ο Αλέξης Τσαξιρλής.

Πριν τη συνάντηση ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τον αγιασμό, στον οποίο παρέστη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News