Πολιτική Παρασκευή 10/09/2021, 13:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Στυλιανίδης: Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά πράξεις

«Θα οικοδομήσουμε μία υποδομή που θα γίνει πρότυπο στην Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη με τη ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης

Χρ. Στυλιανίδης: Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά πράξεις

Την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ορκωμοσία του Χρήστου Στυλιανίδη και Ευάγγελου Τουρνά στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα οικοδομήσουμε μία υποδομή που θα γίνει πρότυπο στην Ευρώπη» δήλωσε, ευχόμενος καλή δύναμη στην ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου. Όπως είπε το υπουργείο θα έχει τον πρώτο λόγο στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική κρίση.

Αναφερόμενος στον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, είπε ότι τους συνδέει μακρά προσωπική σχέση και βαθιά εκτίμηση, ενώ μίλησε για την σπουδαία του δουλειά ως επίτροπος και στη δημιουργία του rescEU.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Χαρδιαλιά σημειώνοντας ότι από τη νέα του θέση θα μπορεί να ενισχύσει τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Πολιτικής Προστασίας. Πρόσθεσε ότι έχουμε ένα καινούργιο πρόγραμμα 1,7 δισ. ευρώ, το οποίο θα επενδύσουμε για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και χαρακτήρισε «πρόκληση» την ανάληψη καθηκόντων στο νέο υπουργείο. «Είναι πρόκληση. Η δουλειά είναι δύσκολη. Ένας φίλος μου μού είπε ‘όπου έχει ναρκοπέδιο μπαίνεις μέσα’. Δεν θα μπορούσα να πω όχι», είπε.

Σημείωσε ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που υιοθέτησε την ιδέα του rescEU και βοήθησε με τη στάση του. «Για εμάς δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Χρειάζονται πράξεις. Θα μιλάμε λίγο. Θα προσπαθούμε να κάνουμε πολλά», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News