Πολιτική Παρασκευή 10/09/2021, 12:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικά λάθη στο πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικά λάθη στο πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων

Για «επανάληψη των περσινών εγκληματικών λαθών στο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για άλλη μια χρονιά τα σχολεία ανοίγουν με 25 και 27 παιδιά μέσα στις τάξεις σε μια περίοδο μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη του ιού, τη Δέλτα, η οποία, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι εξίσου επιθετική στα παιδιά» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ZarpaRadio 89.6» Χανίων.

Όπως σημείωσε «αυτό που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση είναι να “σπάσει” τις αίθουσες και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά για τα γυμνάσια και τα λύκεια να προχωρήσει στη λειτουργία τους πρωί-απόγευμα, ως έκτακτη λύση λόγω της πανδημίας».

«Η δεύτερη εγκληματική επιλογή στο πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων, είναι ότι ένα τμήμα θα κλείνει μόνο όταν αρρωσταίνει από covid το 50%+1 των μαθητών», συνέχισε, παρααπέμποντας «στις έντονες ανησυχίες των επιστημόνων για την επιλογή αυτή». «Η κ. Λινού λέει ότι μπορεί με αυτό το πρωτόκολλο από κάθε τμήμα στην κοινότητα να έχουμε 100 με 150 κρούσματα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με αυτές τις επιλογές παίζει με ανθρώπινες ζωές» και – όπως είπε – «πρέπει άμεσα να τις πάρει πίσω, να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια των σχολείων και -στην ίδια κατεύθυνση- να ενισχύσει τα σχολεία με νέο προσωπικό».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News