Πολιτική Πέμπτη 9/09/2021, 10:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Χαρίτσης για ανατιμήσεις: Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις

Φωτ. Intime

Να λάβει «έστω και στο ‘και πέντε’» μέτρα «για τις εκρηκτικές αυξήσεις που πλήττουν ασύμμετρα τα λαϊκά στρώματα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ασθενέστερους συμπολίτες μας» κάλεσε την κυβέρνηση o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

«Οι κυβερνήσεις οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα και όχι να παρακολουθούν μοιρολατρικά τις εξελίξεις» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel». Όπως σημείωσε, «όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ενώσεις καταναλωτών, τα επιμελητήρια και οι επαγγελματικοί φορείς είχαμε προειδοποιήσει ήδη από την άνοιξη για το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά» συνέχισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντάς ότι «από τον Ιούλιο έχουμε καταθέσει σχετική επερώτηση στην Βουλή, ακριβώς για να καταδείξουμε την κρισιμότητα του ζητήματος».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση κώφευσε στις εκκλήσεις μας, με αποτέλεσμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν ένα κύμα αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, τις πρώτες ύλες αλλά και στην ενέργεια» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης επισημαίνοντας ότι «η χώρα για πρώτη φορά έχει το πιο ακριβό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη». «Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο πληθωρισμός είναι ιδιαίτερα χαμηλός. Τι θα συμβεί με την ακρίβεια όταν προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο;» διερωτήθηκε. 

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να στήσει ένα  success story στην ΔΕΗ αυξάνοντας τις τιμές του ρεύματος»,  «σε βάρος των καταναλωτών και του συνόλου της οικονομίας». Και αντιπαρέβαλλε: «Απαιτείται ρύθμιση και σοβαρός έλεγχος στην για την πάταξη της αισχροκέρδειας», όπως και «ανασχεδιασμός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να λειτουργήσει  προς όφελος των καταναλωτών και όχι των γαλάζιων ‘golden boys’».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News