ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Aνάκτηση του μομέντουμ από τη ΔΕΘ με όχημα την οικονομία

Κυβέρνηση: Aνάκτηση του μομέντουμ από τη ΔΕΘ με όχημα την οικονομία

Αρχής γενομένης από το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ανακτήσει το μομέντουμ που έχασε μετά τις πυρκαγιές και τον ανασχηματισμό που επισκιάστηκε από το πρόσωπο του Βαγγέλη Αποστολάκη. Για αυτό τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ρίξει το κέντρο βάρους εκεί που θεωρεί πως θα κριθεί η πολιτική του, όποτε επιλέξει ο ίδιος να πάει σε εκλογές: στην οικονομία και τους μικρομεσαίους, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «MR», το «πακέτο» της ΔΕΘ θα είναι γενναιόδωρο, όπως γράψαμε και χθες, και θα απευθύνεται κυρίως στους μικρούς και τους μεσαίους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό την προσπάθεια έχει σύμμαχο τους αριθμούς. Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που έδειξε ανάπτυξη 16,2% στο β΄ τρίμηνο του 2021, με την τάση να είναι ανοδική και για τρίτο τρίμηνο, αποτελεί ένα στοιχείο που δεν θα μείνει αναξιοποίητο. Η ελληνική οικονομία, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές στο «MR», παρά την πανδημία και τα lockdown έχει τάσεις ανόδου σε όλες τις πτυχές της, ενώ ακόμα δεν έχει προστεθεί στο σύνολο ο τουρισμός, με τη σεζόν να τελειώνει τον Οκτώβριο.

Με αυτό ως όχημα ο κ. Μητσοτάκης θα ανοίξει τη νέα σεζόν με ένα πεδίο, την οικονομία, που είναι προνομιακό τόσο για τον ίδιο όσο και για την συγκυρία. Ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει εν τη γενέσει του το θέμα της ακρίβειας, το οποίο το επόμενο τουλάχιστον δίμηνο θα μας απασχολήσει και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην κυβέρνηση. Οι αισιόδοξες άλλωστε προβλέψεις λένε πως η οικονομική κρίση θα υποχωρήσει έως το τέλος Οκτωβρίου και οι τιμές παγκοσμίως θα υποχωρήσουν.  

Πανδημία  

Την ίδια ώρα το βλέμμα της κυβέρνησης είναι αναπόφευκτα στην πανδημία και πρώτα από όλα στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, όπου θα κριθούν πολλά. Κεντρικός στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία σχολείων και Πανεπιστημίων που επηρεάζουν την λειτουργία όλης της οικογένειας. Βασικός στόχος είναι να μην υπάρξει «lockdown» στην εκπαίδευση, εξού και τα τελευταία μέτρα για κλιμάκωση του εμβολιασμού σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News