ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγώνουν τα σχέδια για Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Παγώνουν τα σχέδια για Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Εν ευθέτω χρόνο θα δημιουργηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όπως αποκάλυψε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Οικονόμου απέδωσε την αναβολή στην ίδρυση του συγκεκριμένου σώματος στην εκπαίδευση που πρέπει να λάβει. «Όπως γνωρίζετε, η λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας διέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις.

Όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση που απαιτείται, όταν ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες που υπάρχουν για την πρόσληψη των ανθρώπων που θα τη στελεχώσουν και όταν εκπαιδευτούν επαρκώς, όπως πρέπει για να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική στον λόγο για τον οποία ιδρύθηκε και θα κληθεί να εκτελέσει» ανέφερε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας πως όλοι αντιλαμβάνονται «την ιδιαιτερότητα που υπάρχει και την πολύ καλή εκπαίδευση που πρέπει να έχουν σε διάφορες πτυχές όσοι άνθρωποι κληθούν να εκτελέσουν αυτό τον ρόλο».

Είναι προφανές πως το πάγωμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας εμπεριέχει και τον πολιτικό ελιγμό. Μπαίνουμε σε ένα φθινόπωρο με πολλά ζητήματα ανοικτά και στον χώρο της παιδείας και της υγείας και της οικονομίας και η κυβέρνηση δεν θέλει να ανοίξει περισσότερα μέτωπα και να έρθει αντιμέτωπη με οξυμένα πνεύματα στον χώρο των Πανεπιστημίων που παραδοσιακά πυροδοτεί εκρήξεις. Στο Μέγαρο Μαξίμου εξάλλου θέλουν το επόμενο διάστημα και μέχρι την έναρξη της Πανεπιστημιακής χρονιάς να ρίξουν όλο το βάρος στο υγειονομικό κομμάτι, με αρμόδιες πηγές να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων εντός των πανεπιστημίων.

Ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας το συγκεκριμένο εγχείρημα ανέφερε πως η  ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των φοιτητών στο κάλεσμα για εμβολιασμό βαίνει αυξανόμενη «αλλά χρειάζεται να ενταθεί» ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και όλες οι εκαπισευτικές βαθμίδες να λειτουργήσουν ομαλά χωρίς διακοπές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News